Savjeti i upute za korištenje opalescence gela za kućno izbjeljivanje zubi pomoću individualnih udlaga

mr.sc. Andrijana Kovačić, spec. ortodoncije
Savjeti i upute za korištenje opalescence gela  za kućno  izbjeljivanje zubi pomoću individualnih udlaga
Kućno izbjeljivanje zuba je postalo sve popularniji estetski tretman pomoću kojeg (prema uputama stomatologa) možete izbijeliti zube i doći do željene boje u udobnosti vlastitog doma. Važno je napomenuti da se izbjeljivanje provodi  isključivo na zdravim i saniranim zubima, a zubni nadomjesci kao na pr. krunice ili ispuni ne podliježu izbjeljivanju.  Moj je savjet da o željama i očekivanjima od samog tretmana otvoreno porazgovarajte sa stomatologom.

U nastavku teksta pročitajte savjete i upute za korištenje Oplescence gela za kućno izbjeljivanje pomoću individualnih udlaga.


1. Prije upotrebe gela za izbjeljivanje temeljito operite zube i očistite međuzubne prostore zubnim koncem i međuzubnim četkicama.

2. Istisnite gel u udlagu za izbjeljivanje  onako kako Vam je objasnio Vaš stomatolog (veličina zrna riže). Nemojte pretjerivati i stavljati previše gela jer veća količina neće imati bolji učinak, ali će iscuriti i printom oštetiti sluznicu (u ovom slučaju manje je više). Stavljanjem udlage, gel će se proširiti po prednjim površinama zubi.

3. Udlagu s gelom stavite na zube.

4. Višak uklonite prstom ili četkicom za zube. Nemojte gutati gel!

5. Nosite udlagu onoliko dugo koliko Vas je savjetovao stomatolog. Prvo nošenje neka bude preko dana kako biste se uvjerili da Vam gel odgovara. Ukoliko se pojavi bol, konzultirajte se s Vašim stomatologom. Ne jedite, ne pijte i ne pušite dok nosite udlagu.

6. Nakon propisanog vremena, uklonite udlagu .Nemojte ju nositi duže nego što je stomatolog preporučio..

7. Ne četkajte zube sat vremena nakon skidanja udlage, već prstom uklonite višak gela i isperite usta. Ispljunite ostatak gela, ne gutajte! Preporuka je prilikom tretmana koristiti pastu za zube namjenjenu samanjenju osjetljivosti zuba.

8. Isperite udlagu pod hladnom vodom i četkicom uklonite sav višak gela iz nje. Udlagu čuvajte u predviđenoj čistoj plastičnoj kutijici koju će vam dati vaš stomatolog prilikom predaje udlage.

9. Ponovite tretman svaki dan bez prekida, onoliko dana koliko Vam je preporučio Vaš stomatolog. Poštujte termin kada ste naručeni na kontrolu kod stomatologa, nemojte ga ignorirati.

10. Obično tretman izbjeljivanja kreće s dvjema špricama od 16%, a zatim s dvjema od 10%. Ukoliko ste zadovoljni postignutom bojom nakon prve dvije šprice, ostatak spremite u hladnjak i po potrebi potrošite za par mjeseci.

11. Nakon završetka tretmana izbjegavajte  kisele napitke i voćne sokove jer mogu uzrokovati preosjetljivost. Izbjegavajte obojena pića (kava, zeleni i crni čaj,...) i cigarete kako biste spriječili ponovno obojenje  Vaših zubi.

12. UPOZORENJE: OPALESCENCE gel može djelovati kao iritans. Izbjegavajte kontakt s očima, sluznicom ili kožom. U slučaju kontakta obilno isperite vodom.

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija