• doc.dr.sc. Damir Bosnar
 • (oftalmolog)
Razina pomoći 4,94 (16)
Ljubaznost 4,94 (17)
Zakonitost i etičnost 5,00 (17)
Vrijeme čekanja 4,47 (17)
Osoblje 4,65 (17)

O nama

Očna poliklinika Odraz ima dvije poslovne jedinice u Zagrebu i Zaprešiću.

Očna poliklinika Odraz smještena je u naselju Novi Dvori u Zaprešiću na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 4. Otvorena je 2008. godine s ciljem pružanja što kvalitetnije usluge u području oftalmologije. Otvorena je 2008. godine s ciljem pružanja što kvalitetnije usluge u području oftalmologije.  

Poslovna jedinica poliklinike Odraz otovrena je na Vrbanima, odmah uz shopping centar Point na adresi Palinovečka 19a.  

Misija poslovnice na Vrbanima je prenijeti ljudima na ovom području iskustvo i uslugu po kojima je poliklinika Odraz prepoznatljiva u Zaprešiću i okolici.

Vođeni takvom misijom želimo održati prepoznatljivu kvalitetu i stručnost u obavljanju naše djelatnosti te omogućiti svakome da VIDI BOLJE.  

Konstantnim praćenjem povijesti bolesti pacijenata i analizom potreba za novim uslugama, u 2014. godini odlučili smo proširiti asortiman naših usluga operativnim zahvatima na prednjem i stražnjem segmentu oka.

Kako bi to bilo moguće, preuredili smo prostore poliklinike koji sada sadrže:

- Čekaonicu i sanitarne prostore
- Ordinaciju za preglede i dijagnostiku
- Prostor za ispitivanje vidnog polja
- Prostor za odmor pacijenata prije i nakon operacija
- Operacijsku salu


U operacijsku salu uložili smo mnogo truda i pažnje tako da sa sigurnošću možemo tvrditi da je napravljena u skladu sa svim zakonskim propisima i propisima struke te opremljena najmodernijom opremom. Dokaz tomu je i aparat za ultrazvučnu operaciju mrene Alcon Constellation čiji smo ponosni prvi vlasnici u privatnoj praksi u Hrvatskoj.

S ciljem zadržavanja zadovoljnih pacijenata naše stručno osoblje se kontinuirano educira u području svoje specijalizacije kako bismo svakom pacijentu mogli omogućiti da VIDI BOLJE.  
Vođeni takvom misijom želimo ostvariti i održati prepoznatljivu kvalitetu i stručnost u obavljanju naše djelatnosti.


O DOKTORU:

Doc.dr.sc. Damir Bosnar, dr.med.

Damir Bosnar je od 2003. godine zaposlen na Klinici za očne bolesti KB “Sveti Duh”, kao znanstveni novak, a od 2008. godine kao specijalist oftalmolog s užim područjem interesa iz područja liječenja bolesti stražnjeg segmenta oka i vitreoretinalne kirurgije koja mu je uz operaciju katarakte i kirurgiju prednjeg segmenta oka od primarnog interesa u svakodnevnom stručnom i znanstvenom radu. Često boravi u inozemstvu radi edukacije i aktivno sudjeluje u domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima, te redovito objavljuje radove u stručnim i znanstvenim časopisima. Završio je dva poslijediplomska studija od kojih je jedan na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a drugi na Prirodoslovno matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i obranio disertaciju kojom je stekao naslov doktora znanosti. Tijekom 2010. godine stiče naslovno suradničko zvanje višeg asistenta u znanstvenom području biomedicine i zdravstva – polje kliničke medicinske znanosti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U školskoj godini 2009/2010. predavač je iz oftalmologije na dodiplomskom studiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Tijekom 2011. godine postaje naslovni docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a kao predavač sudjeluje u održavanju nastave na poslijediplomskom studiju iz oftalmologije i optometrije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u školskoj godini 2011/2012. Također je predavač na Tečaju fakoemulzifikacije koji organiziraju KB Sveti Duh i Alcon. Završio je više domaćih i međunarodnih tečajeva stalnog medicinskog usavršavanja. Voditelj je poslijediplomskih tečaja I. kategorije: "Medikamentozno i kirurško liječenje bolesti stražnjeg segmenta oka, "Wet-lab" – intravitrealna aplikacija lijekova" i "Dijagnostika bolesti stražnjeg segmenta oka", suvoditelj. Pozvani je predavač na više simpozija te konzultant Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za upućivanje osiguranih osoba HZZO-a na liječenje u inozemstvo. Kao autor i koautor prezentirao je 116 radova na znanstvenim skupovima od kojih 73 na međunarodnim znanstvenim skupovima. Objavio je 12 radova u znanstvenim časopisima citiranim u Current Contents-u, 8 radova u časopisima koji se indeksiraju u drugim međunarodnim indeksnim publikacijama (lndex Medicus, Excerpta Medica, Scopus) i 7 sažetaka u časopisu indeksiranom u Current Contents-u. Koautor je 5 udžbenika iz oftalmologije kao i farmakoterapijskog priručnika iz oftalmologije te urednik oftalmološkog web udžbenika za operaciju katarakte.

S poliklinikom Odraz uspješno surađuje od samog osnivanja 2009. godine.

Usluge

Operativni zahvati:

- Ultrazvučna operacija mrene sa ugradnjom intraokularne leće:

          *monofokalna akrilna i natural
          *multifokalna
          *trifokalna
          *torična monofokalna, torična multifokalna

- Vitrektomija
- Operacija glaukoma  - trabekulektomija
- Operacija glaukoma sa shuntom
- Manji operativni zahvati (ječmenac, bradavice, epilacija trepavica)
- Veći operativni zahvati na vjeđama (entropij, ektropij, ksantelazma, aterom)
- Blepharoplastika
- Operacija vanjske mrene  (pterygium)


Terapija i liječenje

- Laser fotokoagulacija mrežnice kod dijabetičke retinopatije
- Laser fotokoagulacija mrežnice kod ruptura retine
- Intravitralna aplikacija anti-VEGF lijekova (Lucentis, Avastin, Eylea)
- Aplikacija triamcinolona (intravitrealno ili parabulbarno)
- Popunjavanje bora lica dermalnim filerima
- Aplikacija punktal plugova ( silikonski čepići)


Pregledi:


- Kompletni oftalmološki pregledi
- Pregled fundusa( očne pozadine)
- Pregledi za naočale i kontakte leće
- Skijaskopija
- Glaukomska obrada
- Edukacija za kontaktne leće

 Dijagnostika:

- Mjerenje očnog tlaka (kontaktno i nekontaktno)
- Vidno polje "OCTOPUS 900"
- Gonioskopija
- Kornealna topografija
- Ultrazvučno snimanje oka ( A scan, B scan)
- Biometrija oka
- Evaluacija stanja suznog filma

Cjenik zdravstvenih usluga poliklinike Odraz možete pregledati ovdje!

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Iskustva drugih

 • 7.9.2022. u 9:06 SATI
 • Korisnik: korisnik51068
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prije pregleda smo popričali da se upoznamo, a pri pregledu je bio iznimno nježan i smireno razgovarao. Napravi da se osjećate vrlo ugodno na pregledu. Stvarno svaka preporuka za doktora! Oličenje kakav bi svaki doktor trebao biti!

 • 13.4.2022. u 9:36 SATI
 • Korisnik: korisnik49185
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Operirana sam 6.5. u Svetom Duhu, doktora Bosnara bi svatko poželio u takvom trenutku. Doktor kojem se može vjerovati, jer te vodi cijelo vrijeme kroz operaciju i što kaže tako je. Izuzetno suosjećajan i pažljiv. Jedno veliko HVALA doktoru i cijeloj njegovoj ekipi. Ostanite uvijek takvi ::))

 • 25.11.2021. u 11:49 SATI
 • Korisnik: korisnik413897
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Imao sam hitnu operaciju oka Ablacija retine 07-08 ove godine A što reči za Docenta Bosnara vrhunski Doktor i ljudina od čovika Pristupačan sa pacijentima komunikativan krasi ga skromnost moram pohvaliti i osoblje Klinike Sveti duh sestre i sve redom stvarno su sjajne i ljubazne Jedva čekam kontrolu 31 ovog mjeseca i susret sa sjajni Doktorom i sjajnom čoviku... Imer Redzepi

 • 24.11.2021. u 15:36 SATI
 • Korisnik: Gost84829
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

dr. Bosnar me je operirao sa svojom ekipom, prvi put sam vidjela tog čovjeka, izuzetno drag, pažljiv, profesionalan. Na momente, kad se počneš osjećati loše, nalazi prave riječi utjehe i cijelo vrijeme te vodi kroz operaciju, znaš što možeš očekivati idućeg trenutka i dali je blizu kraj operacije. Preporučila bih ga svakom ko se sprema na opraciju oka. Operirala sam mrenu, i morala sam samo malo dulje pričekati toričnu leću, ali evo, drugi dan, ja sam bez tupfera, vidim odlično, i ne znam na koji bi način zahvalila doktoru Bosnaru i cijeloj njegovoj ekipi (jer su svi bili odlični), nego JEDNO VELIKO HVALA SVIMA!!!

 • 13.9.2021. u 7:23 SATI
 • Korisnik: korisnik45339
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Došavši dosta napeta i prestrašena, već na početku zahvata načinom na koji mi se obratio, osjetila sam mir i vjeru da će sve biti ok, a tako i tijekom cijele operacije. Oduševljena sam. Tako veliki stručnjak i tako veliki čovjek. Hvala mu od ❤️

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

doc.dr.sc. Damir Bosnar

(oftalmolog)