Exilis

dr. Blaženka Nekić, fizijatar
Exilis

 

 

Exilis™ Elite tvrtke BTL predstavlja najnoviju generaciju uređaja u svijetu medicinske estetike.

 

 

Kao alternativa invazivnoj metodi liposukcije, Exilis™ Elite danas je najbrži i najsnažniji uređaj za neinvazivne estetske tretmane. Jedinstven u svom djelovanju, jedinstven po svojoj strukturi, Exilis Elite rezultat je dugogodišnjeg istraživanja, i predstavlja odgovor na sve veću potražnju za neinvazivnim medicinsko-estetskim zahvatima. Taj je napor prepoznat, stoga je Exilis uređaj koji je 2012. (Boston) i 2013. (London) godine proglašen najboljim uređajem za neinvazivno tretiranje lica i tijela.

 

 

Bilo da je riječ o uklanjanju masnih naslaga ili zatezanju kože, Exilis je kompletno rješenje kojim se može tretirati “od glave do pete”, pa čak i područja koja su se tradicionalno smatrala izuzetno zahtjevnima (koža ruku, nadlaktica, natkoljenica), bez analgezije i nužnog vremena oporavka, zahvaljujući sustavu koji posjeduje izniman sigurnosni profil, stavljajući sigurnost samog pacijenta na prvo mjesto.

 

 

Exilis predstavlja uređaj dizajniran za fokusiranje različitih dubina tretiranja u svrhu prilagodbe tretmana za redukciju masnih naslaga, zatezanja kože, ili oboje. Ključ djelovanja leži u strogo kontroliranoj simultanoj emisiji monopolarne radiofrekvencije, ultrazvuka i modula za hlađenje, kojim se osigurava djelovanje na željenoj dubini tkiva. Monopolarnom radiofrekvencijom ćemo potaknuti gibanje molekula u tkivu, koje će u svom otporu tom gibanju (impedancija) početi stvarati toplinu (dijatermija). Dijatermija je djelovanje sa dokazanim učinkom apoptoze adipoznih stanica, ali ona djeluje i na poboljšanje cirkulacije, mijenjanje difuzijske aktivnosti staničnih membrana, poboljšanje enzimske aktivnosti i metaboličkih reakcija.

Također, radiofrekvencijom se mijenjaju svojstva vezivnih tkiva, što posebno dolazi do izražaja kod djelovanja na kolagen. Inicijalna reakcija na djelovanje radiofrekvencije je trenutna kontrakcija kolagena, jer dolazi do denaturacije, odnosno izdvajanja molekula vode iz molekula kolagena, a u reakcijama koji slijede dolazi do depozicije kolagena i njegovog remodeliranja, što u konačnici predstavlja dermalnu kontrakciju koja rezultira zatezanjem. Isto tako, valja napomenuti, radiofrekvencija ima još jednu osobitost, a to je da je njeno djelovanje suviše rapidno za ljudski živčani sustav, koji njeno djelovanje ne može registrirati, što će u konačnici osigurati vrlo ugodan tretman.

Jedna od značajki koja izdvaja Exilis jest činjenica da sustav posjeduje značajnu tehnološku prednost u tretmanima oblikovanja tijela u vidu ekskluzivnog obilježja Energy Flow Control (EFC™) koji osigurava maksimalni učinak na tkivo osiguravajući pritom ugodan tretman i pacijentovu sigurnost. Kao uređaj koji, između ostaloga, radi na principu radiofrekvencije, isporučuje sigurnu, uniformnu distribuciju energije, eliminirajući suvišne izboje energije. Uz volumetrijsko zagrijavanje tkiva, koje uzrokuje smanjenje masnih stanica (povećanjem metaboličke aktivnosti) i stimulaciju kolagena, Exilis također rezultira i smanjenjem celulita. Zadovoljstvo klijenata također proizlazi iz činjenice da se u 4 tretmana može izgubiti od 4 do 15 cm obujma. Kada je u pitanju broj tretmana, treba naglasiti da su individualne razlike prisutne, no većina će klijenata razliku vidjeti već nakon 2 ili 3 posjeta, no bitno je napraviti razliku između trenutne reakcije tkiva i krajnjeg rezultata. Trenutni je odgovor prisutan odmah po tretmanu, no maksimalni će učinak nastupiti 3 do 6 mjeseci, osiguravajući time dugotrajan učinak. Sami tretmani traju od 30 do 45 minuta (ovisno o broju zona koje se tretiraju), u razmacima od 7 do 10 dana, najčešće u paketima od 4 do 6 tretmana.

U zadnje je vrijeme često pitanje koju vrstu masnih naslaga tretiramo, i informirani je klijent svjestan činjenice da postoje dvije vrste masnih naslaga, potkožna i visceralna. Potkožna (subkutana) je locirana direktno iznad mišićnog tkiva, ispod kože, što ju čini idealnom za tretiranje radiofrekvencijom. Exilis je jedan od rijetkih uređaja koji može ostvariti realnu redukciju obujma, pogotovo kad se uzme u obzir stvarni gubitak od 4 do 15 cm, nakon svega nekoliko napravljenih tretmana. Kao jedinstveni uređaj po sigurnosnim mjerama, namijenjen za tretiranje opuštene kože i suvišnog masnog tkiva, i kao takav indiciran je za upotrebu na čitavom tijelu, uključujući i lice, periorbitalno područje, odnosno područje oko očiju, vrat, područje vilice, abdomen, ruke, bedra, struk, dekolte, koljena, masne naslage na leđima. Iako je svaki klijent drugačiji, te je najčešće potreban niz od 4 tretmana, pacijenti koji žele reducirati veću površinu mogu to učiniti u nizu od 6 tretmana, u razmacima od 7 do 10 dana, potpuno bezbolno, bez vremena oporavka i bez ograničenja u svojim svakodnevnim aktivnostima, jedino na što treba obratiti pozornost je na pojačani unos vode, odnosno kontinuirana hidracija organizma.

Exilis tremanu mogu pristupiti svi, u dobi od 20 do 70+ godina, pozornost jedino treba obratiti na pacijente sa metalnim implantantima u području koje se namjerava tretirati ( umjetna koljena, kukovi), trudnoće, dojenje, pacemaker, tumorna oboljenja. Cijena tremana daleko je prihvatljvija u usporedbi sa, primjerice, laserskim tretmanima. Exilis je neinvazivna alternativa koja pruža vidljive rezultate, daleko prihvatljvija u odnosu na druge procedure oblikovanja tijela, kao što su liposukcija, facelift zahvati, zahvati kapaka (blefaroplastika). Naravno, kao i kod drugih procedura, ukupna cijena Exilis tretmana ovisi o pacijentovim željama i potrebama. Rezultati postignuti Exilis uređajem dugotrajni, a održivost rezultata ovisi o prehrambenim navikama i općem životnom stilu samog pacijenta. Tretmani su bezbolni, i posve je normalan osjećaj topline koji se stvara unutar tkiva, jer modul za hlađenje osigurava izostanak bilo kakvog neugodnog osjećaja i čini Exilis sigurnim za sve tipove kože. Procedura je neinvazivna, tako da je u odnosu na konvencionalne metode uklanjanja masti ili celullita, bilo kakav rizik uvelike reduciran. Također, bitno je spomenuti, održivost rezultata ovisi o prehrambenim navikama i općem životnom stilu samog pacijenta.

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija