Najnoviji trendovi u estetskoj stomatologiji

dr.med.dent. Luka Masnić, spec. oralne kirurgije
Najnoviji trendovi u estetskoj stomatologijiU bliskoj su prošlosti estetski zahtjevi za blistav osmijeh uvelike izlazili iz okvira prirodnosti. Tržište je bilo zasićeno potražnjom zubnih obloga kojima se su se prikrivali estetski nedostaci na zubima. Jedan od glavnih trendova tog vremena bilo je i pretjerano izbjeljivanje zubi. Međutim, u današnje se vrijeme industrija zalaže za estetiku prirodnijeg osmijeha kod pacijenta, a u tom duhu vam donosimo top 4 globalna trenda iz svijeta estetske stomatologije!

Izbjeljivanje zuba
Blistavi zubi nikad neće izaći iz mode, no, za razliku od prijašnjih trendova, potražnja za izbjeljivanjem zubi u okvirima prirodnog i zdravog izgleda postaje sve veća. Osim što neprirodno bijeli zubi više nisu standard ljepote, postupak pretjeranog izbjeljivanja može biti štetan i oslabiti zubnu caklinu. 

Oblikovanje desni
Estetsko oblikovanje zubnog mesa je postupak koji je idealan za ljude s pretjerano izraženim desnima. Ovaj će estetski zahvat oblikovati i izdužiti vaše zube te vaš osmijeh učiniti privlačnim. Osim estetskog poboljšanja, oblikovanje zubnog mesa može doprinijeti i zdravlju vaših zubi i desni.

3D modeliranje
Pojava 3D modeliranja stomatolozima je omogućila brže i preciznije izrađivanje zubnih krunica, mostova, ljuskica i proteza. Ovom se procesu izrade posvećuje sve više pozornosti jer značajno štedi vrijeme, pa time i troškove, kako za stomatologa, tako i za pacijenta. 

Zubni implantati za mlade ljude
Zubni su se implantati u prethodnim razdobljima uglavnom povezivali sa starijim osobama, no današnji trendovi upućuju da sve veći broj mladih ljudi poseže za ovim postupkom. Osim što su stabilniji i čvršći od drugih zubnih nadomjestaka, zubni implantati su dugotrajni (u nekim slučajevima traju i čitav život) te prate prirodan izgled zubnog niza.

U drugim nišama, trendovi se mijenjaju vrlo brzo. Međutim, u estetskoj stomatologiji imaju trajan utjecaj te, osim osmijeha, mogu promijeniti i životni stil. Na temelju najnovijih trendova iz estetske stomatologije, može se zaključiti da je prirodnost apsolutni prioritet, a izgleda da će se prirodan look i briga za zdravlje zubi zadržati kao glavni trendovi još dugo vremena!

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija