Kako najefikasnije riješiti nedostatak zubi? Jeste li baš Vi kandidat za zubni implantat?

dr.med.dent. Filip Štimac, stomatolog | spec. oralne kirurgije
Kako najefikasnije riješiti nedostatak zubi? Jeste li baš Vi kandidat za zubni implantat?Koliko doista znate o zubnim implantatima?
Danas su zubni implantati jedno od najtraženijih rješenja kod bezubosti i nedostatka zubi te zbog toga nastojimo pružiti našim pacijentima samo najbolje. Pacijentisu danassve više informirani te su njihove želje i zahtjevi  veći iz dana u dan zbog čega oralna kirurgija, a samim time i implantologija, napreduje svakim danom.

Što je implantat i koja je njegova funkcija?
Implantat je nadomjestak izrađen od titana, biokompatibilnog materijala.Implantat se kirurškim zahvatom ugrađuje u čeljust i na njega se stavlja protetski rad. On može služiti kao nadomjestak za jedan zub ili biti potpora mostu odnosno većim protetskim nadomjescima. Osim što funkcijski i estetski djeluje i ponaša se kao prirodan zub, također sprječava povlačenje preostale kosti i pruža priliku pacijentu da sačuva svoje zdrave zube.
Implantatiimaju funkciju poput pravih zubi zbog čega se pacijenti osjećaju preporođeno. Implantati izgledaju prirodno te se jednako prirodno i ponašaju u ustima.Zubni implantati ne ometaju govor, ne remete žvakanje hrane i ne otežavaju uzimanje tekućine.

Kako izgleda postupak za dobivanje implantat?
Postupak za dobivanje implantata je vrlo jednostavan, a sastoji se od pregleda i razgovora s doktorom dentalne medicine te snimanja čeljusti kako bi se provjerilo stanje kosti i odredilo najbolje mjesto za postavljanje implantata. Nakon toga se ugrađuje implantat i uzima otisak čeljusti i preostalih zuba. Pacijent u nekim slučajevima može dobiti privremene zube koji mu omogućuju da normalno funkcionira dok traje period sraštavanja implantata s kosti (otprilike 2-5 mjeseci, ovisno o slučaju). Kadaprođe period sraštavanja radi se trajna protetska nadogradnja: uzima se otisak, pa se na temelju modela izrađuju zubne krunice, mostovi ili proteze. Više o samo postupku ugradnje implantata saznajte ovdje!

Koliko brzo i efikasno se implantati ugrađuju?
Jedan implantat ugrađuje se u svega 15 minuta. Sama pomisao da se nešto ugrađuje u kost zvuči pacijentima poprilično strašno. No iskustva pacijenata pokazuju potpuno drugačiji efekt! Pacijentima se tretman ugradnje implantat čini manje neugodan od vađenja zuba. Tretman je potpuno bezbolan, a pacijenti se vraćaju svakodnevnim aktivnostima već dan iza ugradnje implantata.
Koliko implantati djeluju na samopouzdanje čovjeka vidljivo je prvi puta kada se pacijent pogleda s novim zubima. Zubi koji nedostaju negativno utječu na izgled svake osobe. Zubni implantati pomažu i strukturi lica, ponajviše obrazima i ustima te su zaslužni i za mlađi izgled.

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija