Kako najefikasnije riješiti nedostatak zubi? Jeste li baš Vi kandidat za zubni implantat?

Filip Štimac, dr.med.dent., spec. oralne kirurgije
Kako najefikasnije riješiti nedostatak zubi? Jeste li baš Vi kandidat za zubni implantat?Koliko doista znate o zubnim implantatima?
Danas su zubni implantati jedno od najtraženijih rješenja kod bezubosti i nedostatka zubi te zbog toga nastojimo pružiti našim pacijentima samo najbolje. Pacijentisu danassve više informirani te su njihove želje i zahtjevi  veći iz dana u dan zbog čega oralna kirurgija, a samim time i implantologija, napreduje svakim danom.

Što je implantat i koja je njegova funkcija?
Implantat je nadomjestak izrađen od titana, biokompatibilnog materijala.Implantat se kirurškim zahvatom ugrađuje u čeljust i na njega se stavlja protetski rad. On može služiti kao nadomjestak za jedan zub ili biti potpora mostu odnosno većim protetskim nadomjescima. Osim što funkcijski i estetski djeluje i ponaša se kao prirodan zub, također sprječava povlačenje preostale kosti i pruža priliku pacijentu da sačuva svoje zdrave zube.
Implantatiimaju funkciju poput pravih zubi zbog čega se pacijenti osjećaju preporođeno. Implantati izgledaju prirodno te se jednako prirodno i ponašaju u ustima.Zubni implantati ne ometaju govor, ne remete žvakanje hrane i ne otežavaju uzimanje tekućine.

Kako izgleda postupak za dobivanje implantat?
Postupak za dobivanje implantata je vrlo jednostavan, a sastoji se od pregleda i razgovora s doktorom dentalne medicine te snimanja čeljusti kako bi se provjerilo stanje kosti i odredilo najbolje mjesto za postavljanje implantata. Nakon toga se ugrađuje implantat i uzima otisak čeljusti i preostalih zuba. Pacijent u nekim slučajevima može dobiti privremene zube koji mu omogućuju da normalno funkcionira dok traje period sraštavanja implantata s kosti (otprilike 2-5 mjeseci, ovisno o slučaju). Kadaprođe period sraštavanja radi se trajna protetska nadogradnja: uzima se otisak, pa se na temelju modela izrađuju zubne krunice, mostovi ili proteze. Više o samo postupku ugradnje implantata saznajte ovdje!

Koliko brzo i efikasno se implantati ugrađuju?
Jedan implantat ugrađuje se u svega 15 minuta. Sama pomisao da se nešto ugrađuje u kost zvuči pacijentima poprilično strašno. No iskustva pacijenata pokazuju potpuno drugačiji efekt! Pacijentima se tretman ugradnje implantat čini manje neugodan od vađenja zuba. Tretman je potpuno bezbolan, a pacijenti se vraćaju svakodnevnim aktivnostima već dan iza ugradnje implantata.
Koliko implantati djeluju na samopouzdanje čovjeka vidljivo je prvi puta kada se pacijent pogleda s novim zubima. Zubi koji nedostaju negativno utječu na izgled svake osobe. Zubni implantati pomažu i strukturi lica, ponajviše obrazima i ustima te su zaslužni i za mlađi izgled.

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija