Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka kod stomatologa

Filip Štimac, dr.med.dent., spec. oralne kirurgije
Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka kod stomatologa

Zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji dostupnoj u Štimac centru uzimanje otisaka je bolje, brže i preciznije nego ikada do sada! Je li vam stomatolog ikada uzimao otiske zubi kako bi vam mogao izraditi protetski rad? Onda znate kako taj proces izgleda. Od sada u Štimac centru otiske uzimamo uz pomoć intraoralnog skenera koji nam omogućuje puno preciznije, lakše i brže uzimanje otisaka. Neki pacijenti ne mogu podnijeti otisnu masu, bude im mučno i teško im je disati. Srećom, stomatološka tehnologija nastavlja napredovati brzinom koja nam omogućuje da pacijentima pružimo lakše i ugodnije iskustvo. Od njihovog uvođenja na tržište, digitalni intraoralni skeneri i CAD / CAM tehnologije revolucionizirali su stomatološku industriju. Ono što danas svakodnevno radimo, bilo je potpuno nezamislivo prije samo nekoliko godina. U Štimac centru svojim pacijentima želimo omogućiti brzinu, preciznost, kvalitetu i najveću moguću razinu ugode.


Najmodernija tehnologija oduvijek je imperativ Štimac centra. Zato smo se i odlučili za Primescan, jedinstvenu tehnologiju koja omogućuje jednostavno snimanje i bržu obradu više podataka u većoj rezoluciji. Cjeloviti modeli 3D skeniranja prikazuju se odmah, bez obzira na brzinu skeniranja. Primescan daje vrlo precizne digitalne prikaze gotovo cijele površine zuba. 

Uzimanje otiska i automatizirani proces izrade zubi u 24 sata u Štimac centru pogledajte ovdje!

Ova napredna tehnologija skeniranja pomoću intraoralnog skenera može značajno poboljšati brzinu, učinkovitost i udobnost procesa uzimanja otiska. Potpuni 3D prikaz čeljusti gotov je za samo nekoliko minuta. Naši stomatolozi mogu brzo prilagoditi i izmijeniti skenirane slike pomoću filtera i drugih alata, što dovodi do točnije dijagnostike i uspješnijeg liječenja za pacijente. Intraoralni skener možemo koristiti za gotovo sve stomatološke zahvate. Od protetike na implantatima do stvaranja krunica, liječenja bolesti desni i još mnogo toga što će poboljšati brigu o vašem dentalnom zdravlju. Ponosni smo što vam možemo predstaviti 3D intraoralni skener marke Primescan. S razlogom predstavlja budućnost i pravu revoluciju u stomatologiji. Strastveno radimo na potpunoj digitalizaciji klasičnih stomatoloških postupaka, kako bismo vam boravak u Štimac centru učinili što ugodnijim.

Kako izgleda rad s intraoralnim skenerom?

U ordinaciji ćemo skenirati vaše čeljusti, jednu po jednu, i na kraju zagriz kako bismo dobili u potpunosti točne parametre za daljnje prenošenje u laboratorij. Snimku iz ordinacije digitalnim putem šaljemo do programa za dizajniranje zubi koji se nalazi u našem dentalnom laboratoriju. Naš dentalni tehničar dizajner preuzima snimku i, s obzirom na digitalno uzeti otisak, dizajnira zube u programu za dizajn zubi.


Kada je dizajn zubi gotov, dentalni tehničar dizajner ga digitalnim putem šalje u glodalicu koja po točno određenim parametrima za svaki pojedini zub “gloda” protetski nadomjestak u obliku zuba ili zubnog mosta. Nakon toga tehničar keramičar uzima “izglodani” zub iz glodalice, estetski ga keramikom dorađuje kako bi upotpunosti poprimio prirodnost i vraća ga u ordinaciju doktoru dentalne medicine. Tada doktor gotovi protetski nadomjestak stavlja u vaša usta, a vi odlazite kući s radom koji u potpunosti oponaša prirodni izgled zubi.Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija