Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Štimac pruža 10% popusta na jednu potrebnu uslugu po dogovoru novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Ugradnja implantata uz svjesnu sedaciju

  • Objavljen: 30. Siječanj, 2019
25003_sedacija_-_Filip_timac.jpg

Jeste li znali da čak 75% svjetske populacije pati od neke vrste dentalne fobije odnosno straha od stomatologa?

Upravo zbog toga, kroz godine su se razvijale različite metode koje bi pomogle pacijentima u strahu i olakšale im odluku o posjeti stomatologu, a metoda svjesne sedacije sve se češće spominje, posebice kada je riječ o dužim i kompleksnijim zahvatima oralne kirurgije (ugradnja implantata, vađenje zubi, operativni zahvati poput vađenja umnjaka ili cistektomije).

 

Kako svjesna sedacija pomaže?

 

Svjesna sedacija započinje malo prije početka stomatološkog zahvata zbog čega pacijent kreće u sami zahvat opušten, bez osjećaja straha ili nelagode. Pacijent je tad budan i može komunicirati s doktorom ali nema osjećaja stresa, tjeskobe kao ni percepcije boli.

Iako se danas svi stomatološki zahvati rade pod lokalnom anestezijom, za osobe koje su u paničnom strahu to ponekad nije dovoljno. Upravo za njih, svjesna sedacija odlično je rješenje jer se kod dugotrajnih zahvata, kao što su na primjer ugradnja implantata, podizanje sinusa ili brušenje zubi za krunice, gubi osjećaj vremena te je pacijentima zahvat kraći i ugodniji.

 

Nikad lakša ugradnja zubnih implantata

 

Ugradnja zubnih implantata za mnoge pacijente izaziva najveći strah. Iako je zapravo riječ o rutinskom zahvatu, mnogima ideja o ugradnji zubnih implantata zvuči strašno i izaziva najveću nelagodu i strah.

Baš zato, svjesna sedacija i ugradnja implantata odlična su kombinacija kao prve stepenica prema novom osmijehu. U svega 15-ak minuta zubni implantat može se ugraditi u čeljusnu kost, a kroz cijelo vrijeme pripreme zahvata, ugradnje implantata kao i završetak zahvata pacijent pod svjesnom sedacijom bit će miran, opušten, bez pojma o vremenu i bez imalo straha i boli.

 

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Trešnjevka - sjever /
  • Centar dentalne medicine Štimac /
  • Nova cesta 3
  • Telefon: 01/363-3602
  • e-pošta: info at drstimac dot com
  • komentara: 41,
  • ukupno ocjena: 198
4,99
Pogledajte sve objavljene članke