Vrhunac trajnog fiksnog rješenja suvremene oralne kirurgije

Filip Štimac, dr.med.dent., spec. oralne kirurgije
Vrhunac trajnog fiksnog rješenja suvremene oralne kirurgije

All-on-4 metoda najefikasnije je rješenje kod potpune bezubosti. Oduševljava stomatologe i pacijente svojom brzinom, jednostavnošću i prirodnim osjećajem u ustima.

 

Pogon na sva četiri - implantata
Zubni most na 4 implantata (All-on-4) je metoda gdje se za bezube osobe, bez obzira je li riječ o donjoj ili gornjoj čeljusti (moguće i obje) izrađuje zubni nadomjestak (zubni most) koji je fiksno pričvršćen na četiri zubna implantata. Ovaj zahvat pod lokalnom anestezijom, kompjutorski navođenom implantologijom i naprednim kirurškim uređajem omogućuje bolju preciznost ugradnje i trajnost implantata u samo dvije posjete stomatologu.

   

Za koga se preporučuje All-on-4?

Metoda All-on-4 idealno je rješenje za problem nedostatka zubi, prvenstveno za bezube čeljusti kod osoba koje su kroz niz godina izgubile sve zube ili su im preostali zubi u toliko lošem stanju da je jedina opcija izvaditi ih. Pravi je odabir i za one koje muče zubne proteze i ne mogu se na njih naviknuti.

Što je kost zdravija i kvalitetnija, to je mogućnost ugradnje implantata veća, no čak i ako ona nije dovoljno dobrog volumena, postoji mogućnost uspješne All-on-4 metode ugradnje.

Najveće prednosti metode su brzina ugradnje i veća cjenovna isplativost od klasičnog protetskog i implantološkog zahvata. S obzirom na to da koristi najmoderniji implantološki pristup, nema boli, oteklina niti štete za organizam.

 

Postupak koji je brz, bezbolan i siguran za pacijenta

Za All-on-4 metodu potrebna su ukupno 3-4 mjeseca s otprilike 2-4 dolaska u ordinaciju, ovisno o dentalnoj situaciji pacijenta. Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom. Ugradnja jednog implantata traje oko 15 minuta što znači da će prvi posjet, koji uključuje eventualno vađenje zuba, ugradnju 4 implantata, davanje anestezije i razgovor sa specijalistom trajati samo 2 sata.

   Isti dan u roku nekoliko sati ili dan kasnije, pripremaju se privremeni zubi koji se učvršćuju na ugrađene implantate. Njih se nosi za vrijeme dok se ne integrira zubni implantat u kosti, a normalno žvakanje je moguće odmah isti dan. All-on-4 se u potpunosti završava nakon tri do četiri mjeseca, kada prođe proces osteointegracije. Nakon tog perioda pacijent se vraća u ordinaciju kako bi mu se izradio i postavio trajni fiksni rad.

 Najveća nagrada je zadovoljni osmijeh

All-on-4 je zaista kratak i elegantan tretman. Zahtijeva svega par sati za potpuni oporavak usta, a pacijent se kući vraća s novim osmijehom - već isti dan. Estetski također daje izvanredne rezultate jer osigurava i lijep i pravilan zubni niz. Novi zubi omogućuju jednostavno održavanje oralne higijene, a osjećaj žvakanja je potpuno prirodan.

Želite li saznati jeste li baš Vi kandidat za All on 4 metodu ili imate više pitanja? Kontaktirajte nas.

 

 

 

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija