Zašto je bitno nadomjestiti svaki zub koji nedostaje?

dr.med.dent. Hrvoje Galić, stomatolog
Zašto je bitno nadomjestiti svaki zub koji nedostaje?
Nedostajući zubi vam mogu itekako utjecati na kvalitetu života, ovdje vam donosimo odgovore te vrlo važne informacije koje je svakako potrebno znati.

Zubi imaju vrlo važnu ulogu u našem životu od estetike i predivnog prirodnog osmijeha do fizičke funkcije koja utječe na niz faktora, a u konačnici i na cjelokupnu fizionomiju vašeg lica.

Zdravi i lijepi zubi vam svakako jačaju samopouzdanje, te se u tom slučaju češće svakodnevno smijete, a ne zaboravimo da lijep osmijeh danas mnogo znači.

Jaki zubi vam omogućuju da uživate i u najdražoj hrani.

Postoji niz razloga zašto pojedinci gube jedan ili više zuba tijekom života, a ti su razlozi najčešće povezani sa lošom oralnom higijenom, ali i genetskim nasljeđem ili nekim bolestima…

Svakako je bitno nadomjestiti svaki zub koji nedostaje u čeljusti, čak i ako se radi o zubu koji nije vidljiv, kako bi dugoročnije zadržali prirodnu fizionomiju lica, spriječili nastanak bora, a samim time očuvali čim duže mladenački izgled.

Sila koja nastaje djelovanjem mišića prilikom žvakanja, preko zuba se prenosi na kost i stimulira njen opstanak. Nakon gubitka zuba, sile nastale prilikom žvakanja ne stimuliraju kost i kost se povlači i smanjuje. Tako i samo lice gubi svoju fizionomiju, nastaju bore, nestaje mladenački izgled lica.

U tom slučaju najbolje rješenje je nadomjestiti nedostajući zub, dentalnim implantatom. Na taj se način može sprječiti postupna resorpcija kosti te osigurati da svi zubi ostanu zdravi i ravni.

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija