• dr.med.dent. Ivana Petrović-Poljak
 • (stomatolog)
Razina pomoći 4,86 (14)
Ljubaznost 5,00 (15)
Zakonitost i etičnost 5,00 (15)
Vrijeme čekanja 5,00 (15)
Osoblje 4,87 (15)

O nama

Filozofija pristupa

Medicinska kultura u stomatologiji pojam je koji obuhvaća cjelokupnu filozofiju rada u Ivastomu. Pružanjem informacija, razumijevanjem, emocionalnom podrškom, kulturom dijaloga te individualnim pristupom usmjeravamo vas ka vašem putu stvaranja svijesti o oralnom zdravlju.

Strategija razvoja ordinacije Ivastom podrazumijeva, kako trajno stručno usavršavanje terapeuta, tako i konstantnu edukaciju pacijenta, koji je izravno uključen u proces donošenja odluka. Već je prvi pregled i međusobno upoznavanje, prilika za opuštanje pacijenta te bogaćenje njegove predodžbe o oralnom zdravlju i higijeni kao i  informiranje o nizu mogućnosti dostupnima u današnjoj stomatologiji.

Potaknuti pacijenta tako na razmišljanje i postavljanje pitanja, motiviramo ga na usredotočenost k zajedničkom krajnjem cilju u smislu potpune sanacije i postizanja potpunog estetskog i funkcionalnoog sklada, rezultat kojeg je i “duhovna i psihička estetika” te zadovoljstvo i samopouzdanje pacijenta, a time svakako i terapeuta.

Vizualnu potporu edukaciji omogućuje niz fotografija koje su snimljene “prije i poslije” zahvata vrhunskom Kodak intraoralnom kamerom visoke rezolucije i odličnih optičkih svojstava te višestrukom LED rasvjetom.

Fotografiranjem područja na kojima se vrši zahvat pacijent dobije savršenu predodžbu što se radi, što je i najbolji način da se potaknu osjećaji uzbuđenja, motivacije i prihvaćanja te da se shvati potreba za zahvatom.

Korištenjem kvalitetnog software-a slike se pohranjuju u bazu podataka te imaju dvostruku korist, kako za evidenciju, tako i za svijest o učinjenom.

Prvi pregled

Ukoliko u Ivastom dolazite prvi put, evo što možete očekivati tijekom prvog pregleda:

  - međusobno upoznavanje

  - anamneza (bilježenje podataka vezanih za dotadašnja iskustva bolesti) i otvaranje kartona

  - pregled usne šupljine intraoralnom kamerom te slikanje i analiza problematičnih područja

  - dijagnoza svakog pojedinog zuba

  - procjena stanja parodonta (potporne strukture zuba)

  - procjena potrebe za radiološkim snimanjem

  - upute o oralnoj higijeni (na osnovu procjene pacijentovih navika vezanih uz higijenu zubi) i parodontni status

  - procjena prioriteta i plan terapije

  - po dogovoru i potrebi, inicijalna parodontna terapija (čišćenje tvrdih i mekih naslaga, poliranje i pjeskarenje zubi*)

  - razgovor o estetskim pitanjima


  Tko i gdje je Ivastom?

  Dr. Ivana Petrović-Poljak (r. Balentović), rođena je 1972. godine. Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu završava 1996. godine među 10% najboljih studenata generacije. Nakon stjecanja kliničkog iskustva 1999. godine osniva vlastitu privatnu praksu koju uspješno vodi 10 godina. 2009. godine odlučuje se posvetiti obitelji, otići u inozemstvo te usavršiti svoja stručna znanja radom kod renomiranih starijih kolega. Nakon dvije godine nastavlja sa radom u vlastitoj privatnoj praksi na novoj lokaciji.

  Smještena u kraju istinskih raznolikosti koji sjedinjuju ljepotu prirode i urbani način života, Ivastom svojom lokacijom u novoizgrađenom naselju Vrbani III, odgovara ljudima najrazličitijih profila.

  Ako ste poklonik tihe i ugodne atmosfere, mirno i opušteno okruženje, u duhu ordinacije, te neposredna blizina Jarunskog jezera, u potpunosti će vam odgovarati.

  Blizina pak tramvaja te brze prometnice nudi povezanost sa svim dijelovima grada.

  Prošećite 7km dugom šetnicom oko Jaruna, zavirite u neki od šarmantnih kafića naselja i tako upotpunite svoj dolazak u Ivastom.

  Usluge

  Stalna budnost Ivastoma usmjerena je u prvom redu ka estetskoj stomatologiji i estetskim stomatološkim rješenjima. Stoga se razvoj ordinacije temelji na konstantnom usavršavanju u tom smislu.

  Kako je vrhunska stomatološka rehabilitacija vrlo  kompleksna i zahtjeva interdisciplinarni pristup, tako se u radu primjenjuju saznanja na svim područjima dentalne medicine:

  • - konzervative
  • - protetike
  • - endodoncije
  • - oralne kirurgije
  • - ortodoncije
  • - paradontologije
  • - dentalne implantologije

  Kontinuirano ulaganje u tehnološka dostignuća te suradnja sa stručnjacima specijalistima dentalne medicine, uvelike pridonosi kvaliteti rada u Ivastomu, a time i fizičkoj i mentalnoj dobrobiti pacijenta.

  Prioritet je u Ivastomu ipak vrhunska preventivna zaštita! Deficit svijesti o istoj primarni je problem na rješavanje kojeg, našom filozofijom pristupa nastojimo svakodnevno utjecati.Preventivni postupci i rješenja su naime, najbezbolnije, najdugoročnije, najjeftinije, a nadasve i najljepše rješenje za svakoga.

  Kako se rast i razvoj zubi odvija u najranijem djetinjstvu, za stjecanje znanja i navika o preventivnoj zaštiti, ključno je posjetiti nas prvi put u djetetovoj dobi od 2 do 3 godine (za vrijeme mliječne denticije) te dalje redovito i po dogovoru.

  Oblik profilakse za odrasle redoviti je kontrolni pregled, na koji vas, u dogovoru s vama, podsjećamo 2 puta godišnje. Kontrolni pregled trebao bi obuhvatiti čišćenje mekih i tvrdih naslaga te poliranje i pjeskarenje zubi.

  Ugovor s HZZO

  • Ne Postoji

  Iskustva drugih

  • 24.10.2022. u 15:36 SATI
  • Korisnik: korisnik51846
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Nakon dugotrajnog traženja i obilazaka po ordinacijama konačno sam naišla na liječnicu koja mi je odradila svoj dio skoro bezbolno. Da je takvih doktora više bilo bi nam svima bolje. Od kada idem kod dr. Petrović-Poljak nema bojazni. Moje preporuke.

  • 26.8.2022. u 13:07 SATI
  • Korisnik: korisnik50934
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Doktorica koja je svoj život posvetila stomatologiji, koja će napraviti i više nego je u njenim obvezama. Jako jako dobra i stručna osoba, i uz to sve ljubazna i draga, termine smo dogovarali bez čekanja, preporucujem definitivno!

  • 22.4.2022. u 14:09 SATI
  • Korisnik: korisnik49302
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Prezadovoljna sam radom doktorice. Uistinu je jedna od ljubaznijih i najstručnijih koje sam ikada srela. Jednostavnim jezikom objasni problem, ne komplicira nepotrebno. Sve u svemu ako živite u blizini a trebate stomatologa velika preporuka!

  • 2.12.2021. u 13:34 SATI
  • Korisnik: korisnik456389
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Doktorica je izuzetno ljubazna i susretljiva. Ni kod jednog drugog stomatologa nisam doživjela toliku temeljitost i pedantnost. Dok radi objašnjava što se događa i što treba napraviti što ulijeva još veće povjerenje i smanjuje strah.

  • 8.9.2021. u 9:36 SATI
  • Korisnik: korisnik45267
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Predobra!!! dr. Petrović Poljak je prije svega divna osoba, stručna i puna strpljenja. Sve što smo radili mi je objašnjavala strpljivo i ljubazno kako bih ja to razumjela, a ne samo da se odradi. Uz dr. Petrović Poljak stomatološki zahvat mi više nije bauk.

  Učitaj još komentara

  Doktori medicine

  Doktori stomatologije

  Bjelovarsko-bilogorska županija

  Brodsko-posavska županija

  Dubrovačko-neretvanska županija

  Grad Zagreb

  Istarska županija

  Karlovačka županija

  Koprivničko-križevačka županija

  Krapinsko-zagorska županija

  Ličko-senjska županija

  Međimurska županija

  Nepoznato

  Osječko-baranjska županija

  Požeško-slavonska županija

  Primorsko-goranska županija

  Šibensko-kninska županija

  Sisačko-moslavačka županija

  Splitsko-dalmatinska županija

  Varaždinska županija

  Virovitičko-podravska županija

  Vukovarsko-srijemska županija

  Zadarska županija

  Zagrebačka županija

  dr.med.dent. Ivana Petrović-Poljak

  (stomatolog)