• dr.med.dent. Ivana Petrović-Poljak
  • (stomatolog)
Razina pomoći 4,83 (12)
Ljubaznost 5,00 (13)
Zakonitost i etičnost 5,00 (13)
Vrijeme čekanja 5,00 (13)
Osoblje 4,85 (13)

O nama

Filozofija pristupa

Medicinska kultura u stomatologiji pojam je koji obuhvaća cjelokupnu filozofiju rada u Ivastomu. Pružanjem informacija, razumijevanjem, emocionalnom podrškom, kulturom dijaloga te individualnim pristupom usmjeravamo vas ka vašem putu stvaranja svijesti o oralnom zdravlju.

Strategija razvoja ordinacije Ivastom podrazumijeva, kako trajno stručno usavršavanje terapeuta, tako i konstantnu edukaciju pacijenta, koji je izravno uključen u proces donošenja odluka. Već je prvi pregled i međusobno upoznavanje, prilika za opuštanje pacijenta te bogaćenje njegove predodžbe o oralnom zdravlju i higijeni kao i  informiranje o nizu mogućnosti dostupnima u današnjoj stomatologiji.

Potaknuti pacijenta tako na razmišljanje i postavljanje pitanja, motiviramo ga na usredotočenost k zajedničkom krajnjem cilju u smislu potpune sanacije i postizanja potpunog estetskog i funkcionalnoog sklada, rezultat kojeg je i “duhovna i psihička estetika” te zadovoljstvo i samopouzdanje pacijenta, a time svakako i terapeuta.

Vizualnu potporu edukaciji omogućuje niz fotografija koje su snimljene “prije i poslije” zahvata vrhunskom Kodak intraoralnom kamerom visoke rezolucije i odličnih optičkih svojstava te višestrukom LED rasvjetom.

Fotografiranjem područja na kojima se vrši zahvat pacijent dobije savršenu predodžbu što se radi, što je i najbolji način da se potaknu osjećaji uzbuđenja, motivacije i prihvaćanja te da se shvati potreba za zahvatom.

Korištenjem kvalitetnog software-a slike se pohranjuju u bazu podataka te imaju dvostruku korist, kako za evidenciju, tako i za svijest o učinjenom.

Prvi pregled

Ukoliko u Ivastom dolazite prvi put, evo što možete očekivati tijekom prvog pregleda:

    - međusobno upoznavanje

    - anamneza (bilježenje podataka vezanih za dotadašnja iskustva bolesti) i otvaranje kartona

    - pregled usne šupljine intraoralnom kamerom te slikanje i analiza problematičnih područja

    - dijagnoza svakog pojedinog zuba

    - procjena stanja parodonta (potporne strukture zuba)

    - procjena potrebe za radiološkim snimanjem

    - upute o oralnoj higijeni (na osnovu procjene pacijentovih navika vezanih uz higijenu zubi) i parodontni status

    - procjena prioriteta i plan terapije

    - po dogovoru i potrebi, inicijalna parodontna terapija (čišćenje tvrdih i mekih naslaga, poliranje i pjeskarenje zubi*)

    - razgovor o estetskim pitanjima


    Tko i gdje je Ivastom?

    Dr. Ivana Petrović-Poljak (r. Balentović), rođena je 1972. godine. Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu završava 1996. godine među 10% najboljih studenata generacije. Nakon stjecanja kliničkog iskustva 1999. godine osniva vlastitu privatnu praksu koju uspješno vodi 10 godina. 2009. godine odlučuje se posvetiti obitelji, otići u inozemstvo te usavršiti svoja stručna znanja radom kod renomiranih starijih kolega. Nakon dvije godine nastavlja sa radom u vlastitoj privatnoj praksi na novoj lokaciji.

    Smještena u kraju istinskih raznolikosti koji sjedinjuju ljepotu prirode i urbani način života, Ivastom svojom lokacijom u novoizgrađenom naselju Vrbani III, odgovara ljudima najrazličitijih profila.

    Ako ste poklonik tihe i ugodne atmosfere, mirno i opušteno okruženje, u duhu ordinacije, te neposredna blizina Jarunskog jezera, u potpunosti će vam odgovarati.

    Blizina pak tramvaja te brze prometnice nudi povezanost sa svim dijelovima grada.

    Prošećite 7km dugom šetnicom oko Jaruna, zavirite u neki od šarmantnih kafića naselja i tako upotpunite svoj dolazak u Ivastom.

    Usluge

    Stalna budnost Ivastoma usmjerena je u prvom redu ka estetskoj stomatologiji i estetskim stomatološkim rješenjima. Stoga se razvoj ordinacije temelji na konstantnom usavršavanju u tom smislu.

    Kako je vrhunska stomatološka rehabilitacija vrlo  kompleksna i zahtjeva interdisciplinarni pristup, tako se u radu primjenjuju saznanja na svim područjima dentalne medicine:

    • - konzervative
    • - protetike
    • - endodoncije
    • - oralne kirurgije
    • - ortodoncije
    • - paradontologije
    • - dentalne implantologije

    Kontinuirano ulaganje u tehnološka dostignuća te suradnja sa stručnjacima specijalistima dentalne medicine, uvelike pridonosi kvaliteti rada u Ivastomu, a time i fizičkoj i mentalnoj dobrobiti pacijenta.

    Prioritet je u Ivastomu ipak vrhunska preventivna zaštita! Deficit svijesti o istoj primarni je problem na rješavanje kojeg, našom filozofijom pristupa nastojimo svakodnevno utjecati.Preventivni postupci i rješenja su naime, najbezbolnije, najdugoročnije, najjeftinije, a nadasve i najljepše rješenje za svakoga.

    Kako se rast i razvoj zubi odvija u najranijem djetinjstvu, za stjecanje znanja i navika o preventivnoj zaštiti, ključno je posjetiti nas prvi put u djetetovoj dobi od 2 do 3 godine (za vrijeme mliječne denticije) te dalje redovito i po dogovoru.

    Oblik profilakse za odrasle redoviti je kontrolni pregled, na koji vas, u dogovoru s vama, podsjećamo 2 puta godišnje. Kontrolni pregled trebao bi obuhvatiti čišćenje mekih i tvrdih naslaga te poliranje i pjeskarenje zubi.

    Ugovor s HZZO

    • Ne Postoji

    Iskustva drugih

    • 22.4.2022. u 14:09 SATI
    • Korisnik: korisnik49302
    Razina pomoći
    Ljubaznost
    Zakonitost i etičnost
    Vrijeme čekanja
    Osoblje

    Prezadovoljna sam radom doktorice. Uistinu je jedna od ljubaznijih i najstručnijih koje sam ikada srela. Jednostavnim jezikom objasni problem, ne komplicira nepotrebno. Sve u svemu ako živite u blizini a trebate stomatologa velika preporuka!

    • 2.12.2021. u 13:34 SATI
    • Korisnik: korisnik456389
    Razina pomoći
    Ljubaznost
    Zakonitost i etičnost
    Vrijeme čekanja
    Osoblje

    Doktorica je izuzetno ljubazna i susretljiva. Ni kod jednog drugog stomatologa nisam doživjela toliku temeljitost i pedantnost. Dok radi objašnjava što se događa i što treba napraviti što ulijeva još veće povjerenje i smanjuje strah.

    • 8.9.2021. u 9:36 SATI
    • Korisnik: korisnik45267
    Razina pomoći
    Ljubaznost
    Zakonitost i etičnost
    Vrijeme čekanja
    Osoblje

    Predobra!!! dr. Petrović Poljak je prije svega divna osoba, stručna i puna strpljenja. Sve što smo radili mi je objašnjavala strpljivo i ljubazno kako bih ja to razumjela, a ne samo da se odradi. Uz dr. Petrović Poljak stomatološki zahvat mi više nije bauk.

    • 19.4.2021. u 11:08 SATI
    • Korisnik: korisnik43253
    Razina pomoći
    Ljubaznost
    Zakonitost i etičnost
    Vrijeme čekanja
    Osoblje

    Iako zivimo u inozemstvu, Ivani uvijek dolazimo na pregled i popravak. Uvijek izlazi u susret, profesionalno pristupa poslu... Kada nam dijete koje se boji doktora ode rado Ivani, onda vam je sve jasno. :)

    • 19.4.2021. u 9:48 SATI
    • Korisnik: korisnik43249
    Razina pomoći
    Ljubaznost
    Zakonitost i etičnost
    Vrijeme čekanja
    Osoblje

    Najbolji stomatolog u kojeg imam potpuno povjerenje i ciji pacijent cu biti dokle god doktorica Petrovic-Poljak bude radila (nadam se jos mnogo, mnogo godina). Iznimno ugodna, posvecena i profesionalna, svi njeni radovi su napravljeni bez ikakve primjedbe. Uz vrhunske materijale tu je i specijalna kamera kojom doktorica fotografira zube i pokazuje detalje, tako da je sve potpuno transparentno. Dodao bih i da se ne cudite ako dolazite od drugog doktora koji kaze da su svi zubi u redu, a kod dr. Petrovic-Poljak se uoci cijeli niz problema. Vjerujte mi, dosli ste na pravo mjesto.

    Učitaj još komentara

    Doktori medicine

    Doktori stomatologije

    Bjelovarsko-bilogorska županija

    Brodsko-posavska županija

    Dubrovačko-neretvanska županija

    Grad Zagreb

    Istarska županija

    Karlovačka županija

    Koprivničko-križevačka županija

    Krapinsko-zagorska županija

    Ličko-senjska županija

    Međimurska županija

    Nepoznato

    Osječko-baranjska županija

    Požeško-slavonska županija

    Primorsko-goranska županija

    Šibensko-kninska županija

    Sisačko-moslavačka županija

    Splitsko-dalmatinska županija

    Varaždinska županija

    Virovitičko-podravska županija

    Vukovarsko-srijemska županija

    Zadarska županija

    Zagrebačka županija

    dr.med.dent. Ivana Petrović-Poljak

    (stomatolog)