• dr.med.dent. Ivana Petrović-Poljak
 • (stomatolog)
Razina pomoći 4,83 (12)
Ljubaznost 5,00 (13)
Zakonitost i etičnost 5,00 (13)
Vrijeme čekanja 5,00 (13)
Osoblje 4,85 (13)

O nama

Filozofija pristupa

Medicinska kultura u stomatologiji pojam je koji obuhvaća cjelokupnu filozofiju rada u Ivastomu. Pružanjem informacija, razumijevanjem, emocionalnom podrškom, kulturom dijaloga te individualnim pristupom usmjeravamo vas ka vašem putu stvaranja svijesti o oralnom zdravlju.

Strategija razvoja ordinacije Ivastom podrazumijeva, kako trajno stručno usavršavanje terapeuta, tako i konstantnu edukaciju pacijenta, koji je izravno uključen u proces donošenja odluka. Već je prvi pregled i međusobno upoznavanje, prilika za opuštanje pacijenta te bogaćenje njegove predodžbe o oralnom zdravlju i higijeni kao i  informiranje o nizu mogućnosti dostupnima u današnjoj stomatologiji.

Potaknuti pacijenta tako na razmišljanje i postavljanje pitanja, motiviramo ga na usredotočenost k zajedničkom krajnjem cilju u smislu potpune sanacije i postizanja potpunog estetskog i funkcionalnoog sklada, rezultat kojeg je i “duhovna i psihička estetika” te zadovoljstvo i samopouzdanje pacijenta, a time svakako i terapeuta.

Vizualnu potporu edukaciji omogućuje niz fotografija koje su snimljene “prije i poslije” zahvata vrhunskom Kodak intraoralnom kamerom visoke rezolucije i odličnih optičkih svojstava te višestrukom LED rasvjetom.

Fotografiranjem područja na kojima se vrši zahvat pacijent dobije savršenu predodžbu što se radi, što je i najbolji način da se potaknu osjećaji uzbuđenja, motivacije i prihvaćanja te da se shvati potreba za zahvatom.

Korištenjem kvalitetnog software-a slike se pohranjuju u bazu podataka te imaju dvostruku korist, kako za evidenciju, tako i za svijest o učinjenom.

Prvi pregled

Ukoliko u Ivastom dolazite prvi put, evo što možete očekivati tijekom prvog pregleda:

  - međusobno upoznavanje

  - anamneza (bilježenje podataka vezanih za dotadašnja iskustva bolesti) i otvaranje kartona

  - pregled usne šupljine intraoralnom kamerom te slikanje i analiza problematičnih područja

  - dijagnoza svakog pojedinog zuba

  - procjena stanja parodonta (potporne strukture zuba)

  - procjena potrebe za radiološkim snimanjem

  - upute o oralnoj higijeni (na osnovu procjene pacijentovih navika vezanih uz higijenu zubi) i parodontni status

  - procjena prioriteta i plan terapije

  - po dogovoru i potrebi, inicijalna parodontna terapija (čišćenje tvrdih i mekih naslaga, poliranje i pjeskarenje zubi*)

  - razgovor o estetskim pitanjima


  Tko i gdje je Ivastom?

  Dr. Ivana Petrović-Poljak (r. Balentović), rođena je 1972. godine. Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu završava 1996. godine među 10% najboljih studenata generacije. Nakon stjecanja kliničkog iskustva 1999. godine osniva vlastitu privatnu praksu koju uspješno vodi 10 godina. 2009. godine odlučuje se posvetiti obitelji, otići u inozemstvo te usavršiti svoja stručna znanja radom kod renomiranih starijih kolega. Nakon dvije godine nastavlja sa radom u vlastitoj privatnoj praksi na novoj lokaciji.

  Smještena u kraju istinskih raznolikosti koji sjedinjuju ljepotu prirode i urbani način života, Ivastom svojom lokacijom u novoizgrađenom naselju Vrbani III, odgovara ljudima najrazličitijih profila.

  Ako ste poklonik tihe i ugodne atmosfere, mirno i opušteno okruženje, u duhu ordinacije, te neposredna blizina Jarunskog jezera, u potpunosti će vam odgovarati.

  Blizina pak tramvaja te brze prometnice nudi povezanost sa svim dijelovima grada.

  Prošećite 7km dugom šetnicom oko Jaruna, zavirite u neki od šarmantnih kafića naselja i tako upotpunite svoj dolazak u Ivastom.

  Usluge

  Stalna budnost Ivastoma usmjerena je u prvom redu ka estetskoj stomatologiji i estetskim stomatološkim rješenjima. Stoga se razvoj ordinacije temelji na konstantnom usavršavanju u tom smislu.

  Kako je vrhunska stomatološka rehabilitacija vrlo  kompleksna i zahtjeva interdisciplinarni pristup, tako se u radu primjenjuju saznanja na svim područjima dentalne medicine:

  • - konzervative
  • - protetike
  • - endodoncije
  • - oralne kirurgije
  • - ortodoncije
  • - paradontologije
  • - dentalne implantologije

  Kontinuirano ulaganje u tehnološka dostignuća te suradnja sa stručnjacima specijalistima dentalne medicine, uvelike pridonosi kvaliteti rada u Ivastomu, a time i fizičkoj i mentalnoj dobrobiti pacijenta.

  Prioritet je u Ivastomu ipak vrhunska preventivna zaštita! Deficit svijesti o istoj primarni je problem na rješavanje kojeg, našom filozofijom pristupa nastojimo svakodnevno utjecati.Preventivni postupci i rješenja su naime, najbezbolnije, najdugoročnije, najjeftinije, a nadasve i najljepše rješenje za svakoga.

  Kako se rast i razvoj zubi odvija u najranijem djetinjstvu, za stjecanje znanja i navika o preventivnoj zaštiti, ključno je posjetiti nas prvi put u djetetovoj dobi od 2 do 3 godine (za vrijeme mliječne denticije) te dalje redovito i po dogovoru.

  Oblik profilakse za odrasle redoviti je kontrolni pregled, na koji vas, u dogovoru s vama, podsjećamo 2 puta godišnje. Kontrolni pregled trebao bi obuhvatiti čišćenje mekih i tvrdih naslaga te poliranje i pjeskarenje zubi.

  Ugovor s HZZO

  • Ne Postoji

  Iskustva drugih

  • 22.4.2022. u 14:09 SATI
  • Korisnik: korisnik49302
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Prezadovoljna sam radom doktorice. Uistinu je jedna od ljubaznijih i najstručnijih koje sam ikada srela. Jednostavnim jezikom objasni problem, ne komplicira nepotrebno. Sve u svemu ako živite u blizini a trebate stomatologa velika preporuka!

  • 2.12.2021. u 13:34 SATI
  • Korisnik: korisnik456389
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Doktorica je izuzetno ljubazna i susretljiva. Ni kod jednog drugog stomatologa nisam doživjela toliku temeljitost i pedantnost. Dok radi objašnjava što se događa i što treba napraviti što ulijeva još veće povjerenje i smanjuje strah.

  • 8.9.2021. u 9:36 SATI
  • Korisnik: korisnik45267
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Predobra!!! dr. Petrović Poljak je prije svega divna osoba, stručna i puna strpljenja. Sve što smo radili mi je objašnjavala strpljivo i ljubazno kako bih ja to razumjela, a ne samo da se odradi. Uz dr. Petrović Poljak stomatološki zahvat mi više nije bauk.

  • 19.4.2021. u 11:08 SATI
  • Korisnik: korisnik43253
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Iako zivimo u inozemstvu, Ivani uvijek dolazimo na pregled i popravak. Uvijek izlazi u susret, profesionalno pristupa poslu... Kada nam dijete koje se boji doktora ode rado Ivani, onda vam je sve jasno. :)

  • 19.4.2021. u 9:48 SATI
  • Korisnik: korisnik43249
  Razina pomoći
  Ljubaznost
  Zakonitost i etičnost
  Vrijeme čekanja
  Osoblje

  Najbolji stomatolog u kojeg imam potpuno povjerenje i ciji pacijent cu biti dokle god doktorica Petrovic-Poljak bude radila (nadam se jos mnogo, mnogo godina). Iznimno ugodna, posvecena i profesionalna, svi njeni radovi su napravljeni bez ikakve primjedbe. Uz vrhunske materijale tu je i specijalna kamera kojom doktorica fotografira zube i pokazuje detalje, tako da je sve potpuno transparentno. Dodao bih i da se ne cudite ako dolazite od drugog doktora koji kaze da su svi zubi u redu, a kod dr. Petrovic-Poljak se uoci cijeli niz problema. Vjerujte mi, dosli ste na pravo mjesto.

  Učitaj još komentara

  Doktori medicine

  Doktori stomatologije

  Bjelovarsko-bilogorska županija

  Brodsko-posavska županija

  Dubrovačko-neretvanska županija

  Grad Zagreb

  Istarska županija

  Karlovačka županija

  Koprivničko-križevačka županija

  Krapinsko-zagorska županija

  Ličko-senjska županija

  Međimurska županija

  Nepoznato

  Osječko-baranjska županija

  Požeško-slavonska županija

  Primorsko-goranska županija

  Šibensko-kninska županija

  Sisačko-moslavačka županija

  Splitsko-dalmatinska županija

  Varaždinska županija

  Virovitičko-podravska županija

  Vukovarsko-srijemska županija

  Zadarska županija

  Zagrebačka županija

  dr.med.dent. Ivana Petrović-Poljak

  (stomatolog)