• prim. Alemka Jaklin-Kekez
 • (pedijatar)
Razina pomoći 5,00 (10)
Ljubaznost 5,00 (10)
Zakonitost i etičnost 5,00 (10)
Vrijeme čekanja 4,70 (10)
Osoblje 4,90 (10)

O nama

prim. Alemka Jaklin Kekez dr. med.
spec. pedijatar, uži spec. pedijatrijske gastroenterologije, Voditeljica – Gastroenterologija, hepatologija i poremećaji prehrane

Najuža područja interesa
- Poremećaji rada crijeva (opstipacija i bijeg stolice, neurogeno crijevo, anomalije crijeva)
- Anorektalna manometrija u dijagnostici opstipacije
- Alergija na hranu
- Smetnje žvakanja, otežano hranjenje i odbijanje hrane
- Bolesti jetre i žuči
- Primarna pedijatrija (sistematski pregledi, cijepljenja, akutno bolesno dijete)
Završila je Medicinski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U Klinici za dječje bolesti u Zagrebu specijalizirala je pedijatriju i subspecijalizirala pedijatrijsku gastroenterologiju te radila 17 godina, sve do 2014. godine, kada postaje dio tima Poliklinike za dječje bolesti Helena. Pored edukacije u Hrvatskoj, dodatno se educirala i u inozemstvu. U svom radu najviše se bavi poremećajem rada crijeva (funkcijska opstipacija i inkontinecija stolice, neurogeno crijevo kod spine bifide i anomalija završnog dijela probavnog trakta), poremećajima žvakanja kod djece, alergijama na hranu te bolestima jetre i žuči.
U Poliklinici Helena pokrenula je dijagnostiku (anorektalna manometrija) i biofeedback terapiju za korekciju poremećaja defekacije. Također je oformila tim za unapređenje obrasca hranjenja (poremećaja žvakanja, navikavanja na okuse i teksture hrane,  prevladavanje selektivnosti u jelovniku i postraumatskog poremećaj hranjenja). Pored gastroenteorologije radi i primarnu pedijatriju – zbrinjavanje akutno bolesne djece te sistematske preglede i cijepljenja.
Sudjeluje kao predavač u prediplomskoj nastavi na Zdravstvenom veleučilištu te na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bila je član stručnog povjerenstva Ministarstra zdravstva za izradu smjernica prehrane djece vrtićke dobi te Hrvatske konsenzus konferencije za izradu smjernica u liječenju kroničnih virusnih hepatitisa u djece. Članica je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, Hrvatskog gastroenterološkog društva te European Society for Paediatric Gastroenteorlogy, Hepatology and Nutrition (ESPGHAN). Pozvani je predavač na brojnim stručnim, znanstvenim skupovima i tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu. Poliklinika za dječje bolesti Helena - centar izvrsnosti u dijagnostici i liječenju djece

Poliklinika za dječje bolesti Helena  najveća je privatna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj i cijeloj regiji specijalizirana u raznim djelatnostima pedijatrijske medicine. Visoka razina stručnosti i kontinuirana edukacija naših medicinskih djelatnika, individualizirani pristup svakom pacijentu i kliničkoj situaciji garancija su vrhunske zdravstvene skrbi u svim područjima zdravstvene zaštite malih pacijenata: prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije. 

Poliklinika za dječje bolesti Helena, utemeljena 2005. godine, pedijatrijska je poliklinička zdravstvena ustanova koja je svojom djelatnošću usmjerena zdravstvenoj skrbi djece i mladih. Uz preventivnu i kurativnu zdravstvenu skrb, sustavno se provode i dijagnostički i rehabilitacijski postupci te se na taj način objedinjuje cjelovita zdravstvena skrb malih pacijenata, prema načelima moderne europske pedijatrijske medicine. Prostori poliklinike uređeni su poput igraonice i opremljeni najmodernijim medicinskim uređajima namijenjenim djeci. Ključ uspjeha baziran je na stalnoj edukaciji osoblja, dostupnosti pacijentima te na kompletnoj i brzoj usluzi na jednom mjestu.

Od srpnja 2017. godine poliklinika se nalazi na novoj lokaciji, u Ulici kneza Branimira u Zagrebu, u novom moderniziranom prostoru. Zahvaljujući EU projektu, u cijelosti je adaptirana stara upravna zgrada zagrebačke «Uljare» izgrađena 1912. godine prema projektu Vjekoslava Heinzela. Novi, značajno prošireni, prostorni kapaciteti poliklinike potpuno su prilagođeni dječjoj dobi te su dodatno opremljeni zahvaljujući sredstvima EU fondova, čime je omogućeno i kadrovsko ekipiranje raznim subspecijalnostima pedijatrijske medicine te opremanje najsuvremenijim dijagnostičkim, terapijskim kao i rehabilitacijskim medicinskim uređajima.

U kolovozu 2023. godine, na lokaciji Ljudevita Posavskog 31 u Zagrebu, Poliklinika Helena otvorila je vrata još jednoj usko specijaliziranoj podružnici s iskusnim stručnjacima okupljenim u Centru za neuropedijatriju, rehabilitaciju i ranu intervenciju. Centar na novoj lokaciji prostorno je i ambijentalno prilagođen specifičnim potrebama ovih djelatnosti i opremljen je najsuvremenijom visokosofisticiranom medicinskom opremom zahvaljujući sredstvima novog EU projekta.

Više o Poliklinici za dječje bolesti Helena na linku: https://poliklinika-helena.hr/

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Iskustva drugih

 • 12.3.2024. u 11:12 SATI
 • Korisnik: korisnik59967
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Apsolutno najbolja liječnica kada je u pitanju moje dijete. Iako je u privatnoj dječjoj poliklinici koja se plaća, čovjeku nije žao platiti jer takav liječnik apsolutno vrijedi. Ljubazna, stručna i odlična u dijagnostici. Mi smo kao obitelj presretni da se možemo obratiti takvom liječniku za svoju kćerku. Ivana Korbar

 • 16.10.2021. u 15:53 SATI
 • Korisnik: korisnik45967
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr.Kekez je odlicna pedijatrica, dosli smo kod nje kad je sin imao 3 mjeseca, zbog problema sa dohranom, doktorica nam je sve strucno a jednostavno objasnila i od tada,a decko sada ima 5 godina,idemo kod nje. Ljubazna,strucna, odlicna s djecom, ne radi paniku, ako posumnja na nesto, radimo pretrage, ono sto je nama ko roditeljima bitno, zna sve o djetetu i tocno zna kada i kako treba reagirati. Prezadovoljni smo.

 • 21.7.2021. u 15:03 SATI
 • Korisnik: Guhak
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Došao sam kod nje zbog krive i nepotkrijepljene dijagnoze (želučani refluks koji mi je dijagnosticirala dr. Babić, ORL). Doktorici svake pohvale. Temeljito me obradila i navela sve mogućnosti, te uputila kod pravog specijalista. Vrlo je ljubazna i puna razumijevanja, te me u potpunosti razumjela kada sam odbio invazivnu pretragu (pH metrija jednjaka) jer nije bila prijeko potrebna. Sestra također odlična i daje dobre savjete.

 • 26.6.2019. u 18:33 SATI
 • Korisnik: Kslukan
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Zahvaljujemo se neopisivo Dr. Jaklin-Kekez na stručnosti, profesionalnosti i moralnom nahođenju kojima se vodi u lječenju i savjetovanju našeg djeteta. Svi liječnici bi trebali biti usmjereni prema pacijentima kao Dr. Jaklin i tada bi zdravstvo bilo na najvišem nivou.

 • 12.5.2017. u 17:48 SATI
 • Korisnik: Maja
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Mi obozavamo doktoricu Jaklin, svaku dijagnozu postavila je bez lutanja i od prve. Kad god bi bili zabrinuti oko bilo cega uvijek bi nam rekla da ne panicarimo ako zato nije bilo potrebe (uvijek je bila u pravu) ili nas je uputila na daljnje pretrage ako je sumnjala u nesto. Ono sto je nama kao roditeljima navaznije je to sto je postigla da joj beskrajno vjerujemo.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prim. Alemka Jaklin-Kekez

(pedijatar)