Hijaluronski fileri

dr. Ante Kovačić, stomatolog
Hijaluronski fileri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Što je hijaluronski filer?

Hijaluronski filer je biorazgradivi gel hijaluronske kiseline spremljen u sterilizirane jednokratne šprice spremne za ubrizgavanje pod kožu. Hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja je inače prisutna u ljudskom tijelu i u koži. Vremenom se smanjuje količina u koži i to dovodi do bora i opuštene kože. Filerima se vraća izgubljena količina hijalurona i to dovodi do svježe, zategnute, elastične i hidrirane kože.

Kada se koristi filer?
Hijaluronska kiselina u obliku hijaluron filera se koristi za povečanje i oblikovanje usana, naglašavanje rubova usana i podizanje kuteva usana, popunjavanje bora i brazdi na licu, vratu i dekolteu. Fileri su brz i efikasan način naglašavanja jagodica i oblikovanja upalih obraza, vraćanja tonusa licu i uljepšavanje kontura lica. Filerima se tretiraju  podočnjaci, mogu se tretirati šake i ožiljci na licu i drugim dijelovima tijela. Hijaluronski fileri ne utječu na  mimiku.
Hijaluron nam omogućava da u potpunosti vratimo izgubljeni tonus, što daje izražen pomlađujući efekt. Korekcija bora se događa potpuno prirodnim fiziološkim putem, a koža vraća svoj mladenački izgled. Hijaluronski fileri su idealna alternativa za osobe kojima nije potrebna kirurška intervencija za poboljšanje izgleda, za osobe koje nisu spremne za estetsku kirurgiju i za pacijente koji i nakon estetske kirurgije mogu imati bolje rezultate sa dodavanjem volumena filerima.

Kako se izvodi tretman?
Nakon pregleda i konzultacije izabrana regija za tretiranje se očisti, dezinficira i bilježe se mjesta injiciranja. Tretman se radi u sjedećem položaju za tretmane na licu. Tokom tretmana filer se u malim količinama injicira pod kožu pomoću vrlo tanke igle ili kanile. Gel volumizira udubinu ispod bore, podiže je i na taj način ravna kožu lica.

Koliko traje tretman?
Trajanje tretmana zavisi od broja tretiranih regija te za svaku regiju traje oko 15 minuta.

Koliko je tretmana potrebno?
Jednim tretmanom se može postići željeni rezultat. Za pojedine regije preporučuje se raditi iz nekoliko tretmana radi ljepšeg rezultata.

Kada se vide rezultati?
Odmah nakon tretmana se vidi poboljšanje tretirane regije.

Koliko traje učinak?
Zavisno od vrste filera i ubrizgane regije vrijeme trajanja je od 6 mjeseci do nekoliko godina.

Je li potrebna anestezija?
Za većinu pacijenata ubrizgavanje je relativno bezbolno. U većini slučajeva nanosi se anestetska krema na kožu ili se koriste fileri u kombinaciji sa anestetikom. Moguća nelagoda tijekom zahvata je minimalna i kratkotrajna.

Kako nakon tretmana?
Zbog mogućeg blagog otoka preporučuje se stavljanje hladnih obloga po 10 min. na dan tretmana i dan nakon tretmana. Ne preporučuje se masiranje tretirane regije. Možete koristiti šminku nakon 12 sati.
Odmah nakon zahvata možete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Koliko često se radi tretman?
Radi održavanja postignutih rezultata tretmani se rade jednom godišnje ili po potrebi. Ne postoji ograničen broj aplikacija tokom životnog vijeka.

Šta ukoliko se tretman ne ponovi?
U slučaju da se tretman ne ponovi, s vremenom će lice postepeno izgledati kao i prije tretmana.

Kome se ne preporučuje?
Hijaluron filere ne preporučujemo osobama sa infekcijama u području tretmana, autoimunim bolestima, osobama sa nerealnim očekivanjima, trudnicama i dojiljama. Obavijestite liječnika o lijekovima koje uzimate i bolestima na konzultaciji prije tretmana.

Koji su neželjeni efekti?
Odmah nakon tretmana vidljivo je blago crvenilo i blagi otok koji prolaze za nekoliko sati. Rijetko nastane hematom koji prolazi za 4-7 dana. Vrlo rijetko, ukoliko se formiraju, potkožne grudice mogu se ukloniti incizijom ili hijaluronidazom. No, to su nuspojave koje su kratkotrajne te kao takve ne bi trebale predstavljati problem.

Tko aplicira filer?
Postupak pomlađivanja lica zahtijeva dobro poznavanje anatomije tretirane regije, preparata koji se primjenjuju te mogućih nuspojava i komplikacija. Stoga ga može provoditi samo liječnik propisno educiran za taj postupak. U rukama educiranog i iskusnog liječnika dobiju se prirodni rezultati koji zadovoljavaju potrebe pacijenta. Za uspješne rezultate bitno je obaviti konzultacijski pregled i razgovor sa liječnikom kako bi stekli povjerenje i dopustili liječniku da predloži što bi bilo najbolje za postizanje rezultata.

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija