• dr. Iva Palčić
 • (pedijatar)
Razina pomoći 5,00 (14)
Ljubaznost 5,00 (14)
Zakonitost i etičnost 5,00 (14)
Vrijeme čekanja 4,93 (14)
Osoblje 5,00 (14)

O nama

Iva Palčić dr. med.

spec. pedijatar, uži spec. pedijatrijske nefrologije, Voditeljica – Opća i preventivna pedijatrija

Najuža područja interesa
- Anomalije mokraćnog sustava (vezikoureteralni refluks, hidronefroza)
- Poremećaji mokrenja
- Urodinamska dijagnostika
- UZV kukova
- Nefrotski sindrom i druge bolesti glomerula
- Primarna pedijatrija (sistematski pregledi, cijepljenja, akutno bolesno dijete)
Diplomirala je na Medicinskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pedijatriju je specijalizirala u Klinici za dječje bolesti Zagreb gdje je radila 15 godina. U istoj ustanovi završila je i subspecijalizaciju iz pedijatrijske nefrologije. Timu Poliklinike Helena priključila se 2013. godine. Pored edukacije u Hrvatskoj, dodatno se educirala i u inozemstvu. U svom radu najviše se bavi anomalijama mokraćnog sustava, poremećajima mokrenja kao i glomerulskim bolestima. Od dolaska u Polikliniku Helena posebno područje interesa joj je primarna pedijatrija čiji je i voditelj.
Bavi se svim preventivnim djelatnostima (sistematski pregledi dojenčadi i djece, cijepljenja i UZV kukova). Za UZV kukova dojenčadi se educirala kod profesora Reinharda Grafa, utemeljitelja metode ultrazvučne klasifikacije prirođene displazije kuka.
Članica je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog pedijatrijskog društva i Hrvatskog društva za pedijatrijsku nefrolgiju. Pozvani je predavač na brojnim stručnim, znanstvenim skupovima i tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu.
 Više o doktorici na linku:   https://poliklinika-helena.hr/personnel/iva-palcic/
 

Poliklinika za dječje bolesti Helena - centar izvrsnosti u dijagnostici i liječenju djece

Poliklinika za dječje bolesti Helena  najveća je privatna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj i cijeloj regiji specijalizirana u raznim djelatnostima pedijatrijske medicine. Visoka razina stručnosti i kontinuirana edukacija naših medicinskih djelatnika, individualizirani pristup svakom pacijentu i kliničkoj situaciji garancija su vrhunske zdravstvene skrbi u svim područjima zdravstvene zaštite malih pacijenata: prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije. 

Poliklinika za dječje bolesti Helena, utemeljena 2005. godine, pedijatrijska je poliklinička zdravstvena ustanova koja je svojom djelatnošću usmjerena zdravstvenoj skrbi djece i mladih. Uz preventivnu i kurativnu zdravstvenu skrb, sustavno se provode i dijagnostički i rehabilitacijski postupci te se na taj način objedinjuje cjelovita zdravstvena skrb malih pacijenata, prema načelima moderne europske pedijatrijske medicine. Prostori poliklinike uređeni su poput igraonice i opremljeni najmodernijim medicinskim uređajima namijenjenim djeci. Ključ uspjeha baziran je na stalnoj edukaciji osoblja, dostupnosti pacijentima te na kompletnoj i brzoj usluzi na jednom mjestu.

Od srpnja 2017. godine poliklinika se nalazi na novoj lokaciji, u Ulici kneza Branimira u Zagrebu, u novom moderniziranom prostoru. Zahvaljujući EU projektu, u cijelosti je adaptirana stara upravna zgrada zagrebačke «Uljare» izgrađena 1912. godine prema projektu Vjekoslava Heinzela. Novi, značajno prošireni, prostorni kapaciteti poliklinike potpuno su prilagođeni dječjoj dobi te su dodatno opremljeni zahvaljujući sredstvima EU fondova, čime je omogućeno i kadrovsko ekipiranje raznim subspecijalnostima pedijatrijske medicine te opremanje najsuvremenijim dijagnostičkim, terapijskim kao i rehabilitacijskim medicinskim uređajima.

U kolovozu 2023. godine, na lokaciji Ljudevita Posavskog 31 u Zagrebu, Poliklinika Helena otvorila je vrata još jednoj usko specijaliziranoj podružnici s iskusnim stručnjacima okupljenim u Centru za neuropedijatriju, rehabilitaciju i ranu intervenciju. Centar na novoj lokaciji prostorno je i ambijentalno prilagođen specifičnim potrebama ovih djelatnosti i opremljen je najsuvremenijom visokosofisticiranom medicinskom opremom zahvaljujući sredstvima novog EU projekta.

Više o Poliklinici za dječje bolesti Helena na linku: https://poliklinika-helena.hr/


Ugovor s HZZO

 • Postoji

Iskustva drugih

 • 29.11.2023. u 22:29 SATI
 • Korisnik: korisnik58372
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktorica Palčić je naša doktorica od malih nogu, nažalost zbog bolesti, ali na sreću zbog toga koliko nam je pomogla, sretni smo što je imamo. Kad god je neki zdravstveni problem, njoj se obraćamo bez razmišljanja jer je doktorica koja živi to što radi, voli djecu (kao i djeca nju) i s njima ostvaruje jedan poseban odnos. Veliki je stručnjak koji se stalno usavršava, profesionalna, duhovita je, pozitivna, uvijek spremna pomoći, pristupačna i ljubazna. Daje se uvijek 100 posto, čak i na svoju štetu, velika je radoholičarka. Svakom problemu pristupa multidisciplinarno, bez obzira što je specijalizirala. Odlično surađuje s nama kao roditeljima jer shvaća koliko je važno sve što roditelj primijeti kod bolesnog djeteta, kao i to da roditelj stekne sigurnost u njeno liječničko mišljenje i postupke. Ima ogromno srce kojim liječi svoje male pacijente. Preporučujemo je svima!

 • 30.8.2022. u 10:32 SATI
 • Korisnik: korisnik50976
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktorica uistinu ima stotinu vrlina. Pristupačna je, profesionalna, brza, potpuno predana svojim pacijentima. Žena koja savršeno obavlja svoj posao, sve će pomoći najbolje što može a još će vam izvući osmijeh na lice!

 • 24.3.2021. u 17:40 SATI
 • Korisnik: korisnik42854
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Palčić nije naša pedijatrica, imali je prilike upoznati jednom na pregledu i sve najbolje o njoj, brza super s djecom i sigurna. Moj sin je na kraju rekao da joj je doktorica Palčić najbolja prijateljica. Ima takta s dijetetom i znanja.

 • 5.10.2020. u 13:42 SATI
 • Korisnik: korisnik39508
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Liječnica kakvu se rijetko susreće. Toliko stručna, smirena, topla i draga. Dijete koje se inače boji doktora ju obožava. Čak i u svoje privatno vrijeme brine o svojim malim pacijentima i strpljivo odgovara na sve naše roditeljske upite. Ne postoji dovoljno riječi hvale za doktoricu Palčić!

 • 5.12.2019. u 1:15 SATI
 • Korisnik: korisnik35041
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izvrsna pedijatrica i cijeli njezin tim u Poliklinici Helena. Svaka čast na pristupu, znanju, odnosu sa djecom i dostupnosti kada nam je potrebna. Kao roditelji troje djece preporučujemo cijeli tim

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. Iva Palčić

(pedijatar)