• doc.dr.sc. Ivo Džepina
 • (plastični kirurg)
Razina pomoći 4,58 (19)
Ljubaznost 4,55 (20)
Zakonitost i etičnost 4,60 (20)
Vrijeme čekanja 4,55 (20)
Osoblje 4,65 (20)

O nama

Rođen je u Zagrebu 1958. godine gdje je pohađao osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1981. godine. Već od prve godine studija odabrao je kirurgiju kao granu medicine kojom se želi baviti.

Po završenom studiju radi 4 godine u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a specijalizaciju iz opće kirurgije započinje 1986. godine na Klinici za kirurgiju KBC Rebro u Zagrebu. Tijekom specijalizacije opredjeljuje se za rad iz područja plastične kirurgije pod rukovodstvom najuglednijeg plastičnog kirurga u Hrvatskoj Akademika Ivana Prpića.

Na usavršavanje iz područja plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije odlazi 1989. godine u Njemačku kod Prof. Olivari-ja Dreifaltigkeits Krankenhaus, Wesseling. Nakon Njemačke usavršavanje nastavja u Velikoj Britaniji gdje boravi sve do 1992. godine u nekoliko najvećih britanskih centara za plastičnu kirurgiju The Queen Victoria Hospital - East Grinstead, Canniesburn Regional Plastic and Maxillofacial Center - Glasgow, Royal Alexandra Childen's hospital - Brighton. Tijekom boravka u Velikoj Britaniji završio je tečaj iz mikrokirurgije u Edinburg-u, te tečaj iz primjene mikroimplantata u estetskoj kirurgiji u Londonu.

Specijalistički ispit iz opće kirurgije položio je 1992. god., a subspecijalistički ispit iz područja plastične i rekonstruktivne kirugije 2000. godine. Član je Hrvatskog kirurškog društva, Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku kirurgiju, Europskog društva za plastičnu i estetsku kirurgiju, te brojnih drugih stručnih udruga.

Doc. Džepina aktivno sudjeluje u dodiplomskoj nastavi na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a od 1997. god. radi kao asistent na Katedri za kirurgiju. Predavač je na poslijediplomskoj nastavi iz područja kirurgije, dermatologije, otorinolaringologije, ortopedije, onkologije i psihijatrije. U nastavno zvanje docenta je izbaran 2003. godine. Od 2002. godine radi kao Pročelnik odjela za Znanstveni i stručni rad Klinike za kirurgiju KBC Rebro, te se, uz svakodnevni kirurški rad iz programa plastične i rekonstruktivne kirurgije, intenzivno bavi i estetskim kirurškim zahvatima. Prvi je plastični kirurg u Hrvatskoj koji je izveo kiruršku promjenu spola u transseksualnog pacijenta.

Od početka svog rada uz stručni rad bavi se i znanstveno-istraživačkim radom, te je objavio brojne radove u domaćim i stranim stručnim časopisima. Koautor je knjige "Kirurgija dojke" u kojoj su na hrvatskom jeziku prikazane moderne metode kiruškog liječenja dojke te estetske i rekonstruktivne operacije dojke. Redovito sudjeluje na stručnim i znanstvenim sastancima i tečajevima kao predavač i pozvani predavač. Doc. Džepina predsjednik je organizacijskog odbora IV Hrvatskog nacionalnog kongresa plastične kirurgije koji je održan 2002. godine u Zagrebu. Kao istraživač radi na dva znanstvena projekta koji se bave istraživanjem karcinoma dojke. Magistrirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1999. godine, a titulu doktora znanosti stekao je 1999. godine.

Estetska kirurgija
Estetskom (kozmetičkom) kirurgijom reoblikuju se normalne strukture lica i tijela kako bi se poboljšao vanjski izgled i posljedično utjecalo na psihološko zadovoljstvo pacijenta.
Rinoplastika (estetska operacija nosa)
Blefaroplastika (estetska operacija vjedja)
Facelift (estetska operacija lica i vrata)
Liposukcija (uklanjanje suviška masti) i lipoplastika (transfer vlastitog masnog tkiva)
Otoplastika (korekcija odstojećih - klempavih uški)
Implantati (brada, obrazi, nos, uške...)
Augmentacija dojki (estetsko povećanje dojki)
Abdominoplastika


Ambulantni zahvati
Ambulantnim zahvatima obuhvaćeno je sve ono što nazivamo minimalno - invazivnim zahvatima, uz primjenu lokalne anestezije ili bez nje.
Naglašavamno da, premda je naglasak stavljen na "minimalno invazivnim", što je svakako prednost za kozmetičke tretmane, naši pacijent trebaju biti upoznati da u medicinskih tretmanima nema tako malog zahvata, a da se mogućnost komplikacija u potpunosti može izbjeći. Razumijevanje ove činjenice predstavlja pojedinačno najbitniji čimbenik u postizanju pristanka za tretman i realnih očekivanja pacijenta.

Izbor tehnika i metoda koje primjenjujemo u Poliklinici:

Dermalna punila - fileri (preparati za uklanjanje neravnina na licu, nadoknadu nedostatka volumena ili naglašavanje pojedinih estetskih detalja)
Botox cosmetic (tretman površnih bora na licu)
PRP terapija (biološki stimulacijski tretman matičnim stanicama i faktorima rasta koji potiču regeneraciju kože)
Dermabrazija (uklanjanje ožiljaka različite vrste, vrlo efikasna terapija)
Kemijski piling i odabrane metode medicinske kozmetologije (jedan od najboljih tretmana za regeneraciju različitih oštećenja kože)
Hiperhidroza (tretman prekomjernog znojenja)

Preporuka za bilo koji od navedenih tretmana dolazi tek nakon detaljne analize problema, u obostrano otvorenom razgovoru liječnika i pacijenta.

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Članci

doc.dr.sc. Ivo Džepina, plastični kirurg

Da li je implantate za povećanje grudi potrebno mijenjati?

Povećanje grudi je jedan od najčešćih operativnih zahvata u estetskoj plastičnoj kirurgiji i u posljednjih nekoliko godina bilježi se neprekidan rast u broju operiranih pacijentica. Lijepo...
Cijeli članak
doc.dr.sc. Ivo Džepina, plastični kirurg

Ginekomastija - povećane muške grudi

Stručni naziv za povećane grudi kod muškaraca je GINEKOMASTIJA. Ginekomastija je izvedenica grčkih riječi što znači grudi poput ženskih. Najveći problem predstavlja adolescentan...
Cijeli članak
Učitaj još članaka

Iskustva drugih

 • 1.7.2019. u 7:51 SATI
 • Korisnik: cocacola
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktor je iznimno posvećen poslu, detaljan i savjestan. Maksimalno se trudi i posao obavlja detaljno, i koliko mogu procijeniti, po pravilima struke. Najbolji u cijelom Zagrebu a vjerojatno i okolici jer kvalitetnih i temeljitih doktora je malo... Osoblje pomaže koliko može, pristojno i disciplinirano.

 • 15.5.2019. u 5:22 SATI
 • Korisnik: lopticaskocica
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Nikad mu neću moći dovoljno zahvaliti za podršku i sigurnost koju mi je pružio tijekom tretmana. U ovoj praksi nisu bitni formalnosti i statusi, nego pacijenti i njihove potrebe. Vrlo jasno daje najbolje savjete i preporuke. Najviše cijenim što pokušava "educirati" kako se nositi sa problemom s kojim je pacijent suočen. Uz to duhovit i uvijek dobro raspoložen.

 • 17.4.2019. u 19:02 SATI
 • Korisnik: Corona
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Došla sam na konzultacije doktoru za jednu operaciju,nakon sat vremena čekanja uletio je u ordinaciju bez pozdrava,pogledao me s daljine od 2 metra i rekao što treba operirati bez da me pregledao( riječ je o reviziji prijašnjih operacija te je stoga pregled bio poteeban jer se pregledom kod drugog stručnog doktora ispostavilo da operacija nije moguća radi manjka tkiva),sto znači da sam se pristala operirati kod njega, bila bi mi učinjena velika steta,srecom nakon ovakvog pristupa mi je sve bilo jasno i izbjegla sam katastrofu ovog doktora!

 • 2.11.2018. u 14:45 SATI
 • Korisnik: ndoktor

Nema tog problema za koje dr. Džepina ne bi mogao biti podrška i s kojim se on ne bi mogao suočiti. Za sve probleme koje sam imala dr. Džepina mi je bio najveća potpora jer uzme vremena i truda za približiti problematiku osobi koja nije studirala medicinu te ne daje nerealna obečanja. Svaka čast i najtoplije preporuke!!!

 • 18.11.2017. u 22:28 SATI
 • Korisnik: Aleksandra
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Podvrci se zahvatu povecanja i podizanja grudi kod dr. Džepine je bio jedan od najboljih poteza u mom zivotu - dobila sam savrsene grudi, ljepse no sto sam zamisljala da bi mogle biti, dr. Dzepina ih je savrseno prilagodio mome tijelu vodeci racuna o mojim zeljama oko oblika i dimenzija. Oporavak je bio gotovo bezbolan, odnosno, zanemarivo bolan dva dana nakon operacije, nakon toga nisu trebale niti tablete za bolove. Nakon 7 dana sam radila. Dakle, u potpunosti divno iskustvo i svima koji traze vrlo strucnog i iskusnog lijecnika a da je pritom jako simpatican i drag iskreno preporucan dr. Dzepinu i njegovo divno osoblje

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

doc.dr.sc. Ivo Džepina

(plastični kirurg)