Hidro liposukcija - trajno uklanjanje masnih nakupina

doc.dr.sc. Ivo Džepina, kirurg | plastični kirurg
Hidro liposukcija - trajno uklanjanje masnih nakupina

 

   O ZAHVATU

Hidro liposukcija je zahvat kojim se pomoću aspiracije trajno uklanjaju suvišne masne naslage te na taj način formiraju pravilnije linije tijela. Taj se postupak naziva i liposkulptura.

Današnja je tehnologija hidro liposukcije izrazito napredovala. Uz pomoć vanjskog ultrazvučnog aparata vršimo omekšavanje masnih naslaga te se nakon aplikacije specijalne otopine koja vrši konstrikciju krvnih žila čineći cijeli proces beskrvnim, pomoću micro kanila trajno odstranjuje suvišno masno tkivo i skulpturira tijelo.

Nakon zahvata nose se specijalni steznici u trajanju oko 4 tjedna. Uklonjeno masno tkivo više se ne vraća u zonama u kojima je odstranjeno, tj. postignuti efekt je trajan.

POSTUPAK PRIJE OPERACIJE

Prije zahvata hidro liposukcije, svakako je potrebno obaviti sve laboratorijske analize, EKG, kao i nalaz interniste/ anesteziologa, kako bi provjerili stanje organizma. Na sam dan operacije treba biti natašte, ništa ne jesti niti piti, a sve ostale detlaje pažljivo će Vam objasniti naše osoblje.

ANESTEZIJA

Ovisno o regijama na tijelu koje se tretiraju LIPOSUKCIJOM, ovisiti će i anestezija. Ako se radi o manjim zonama, kao i manjim količinama masnog tkiva koje se želi odstraniti, zahvat se može obaviti u lokalnoj anesteziji. Ako se rade veće zone, kao i reducira veća količina masnog tkiva, onda se preporučuje zahvat obaviti u općoj anesteziji.

OPERACIJA

Prije samog zahvata obavi se pažljivo mjerenje i fotografiranje onog dijela tijela koji se liposukcionira, zatim kirurg obilježava anatomske zone pomoću specijalnog kirurškog flomastera, te se pacijent može, nakon uvođenja u anesteziju, podvrgnuti zahvatu. Operacija se obavlja kroz minimalan ubod on svega nekoliko milimetara, i to nakon aplikacije tekućine u područje masnog tkiva koje se želi aspirirati. Pomoću ultrazvuka omekša se adipozno tkivo koje se zatim specijalnim liposukcijskim mikrokanilama trajno uklanja. Po obavljenom zahvatu, pacijentu se postavljaju specijalne RESTON spužvice na tretriani dio tijela kako bi se minimalizirale otekline, i odmah oblači specijalni steznik.

POSTUPAK POSLIJE OPERACIJE

Nakon operacije preporučuje se mirovanje kroz nekoliko dana, te zatim izbjegavanje većih fizičkih napora kroz period od dva tjedna. Limfna drenaža je svakako proporučljiva kako bi se ubrzao nestanak postoperacijskih edema. Steznik koji se postavlja odmah po obavljenom zahvatu nosi se 4 – 5 tjedana.

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija