Laser - Epic BIOLASE

dr.med.dent. Inga Vučković, stomatolog
Laser - Epic BIOLASE

 

 

Epic BIOLASE laser za meka tkiva u dentalnoj medicini.

 

 

 

 

 

 

 

Primjena:

  • kirurgija
  • parodontologija
  • biostimulacija - pomoć pri zacjeljivanju
  • endodoncija
  • fizioterapija
  • izbjeljivanje

 

Riječ laser akronim je engleskog izraza Light Amplification by Stimulated Emisssion of Radiation. Laser kao uređaj u upotrebi je od 1960.g. Zbog svojih osobina - velike snage i preciznosti, vrlo je brzo pronašao svoje mjesto u medicini i stomatologiji. 
Laserska se svjetlost vrlo precizno fokusira na tkivo, praktično u jednu točku i s vrlo velikom energijom što ga čini savršenim instrumentom za primjenu u stomatologiji. Laser radi na principu fototermalnog efekta, što znači pretvorba svjetlosne energije u toplinsku. Ona se zasniva na spoznaji da kromofore (biološki aktivne molekule), kao što su hemoglobin, melanin i voda, apsorbiraju specifičnu valnu duljinu svjetla. Primjenom laserske zrake određene valne duljine koja odgovara maksimumu apsorpcije kromofore postiže se selektivno zagrijavanje ciljanog tkiva bez većeg toplinskog oštećenja okolne površine.

 

Kada laserska zraka pogodi tkivo, ona mu predaje svoju energiju, tkivo apsorbira tu energiju i pretvara je u toplinsku. Stvorena toplina, na mikroskopskoj razini, zagrijava molekule vode unutar i izvan stanica tkiva te ona isparava, što se makroskopski na tkivu očituje kao rez. U isto vrijeme tkivo koagulira zbog te iste topline što rezultira izostankom krvarenja. Taj toplinski efekt ovisi o porastu temperature i o odgovarajućoj reakciji tkivne tekućine. Malim porastima temperature efekt na tkivo je umjeren, a većim je razarajuć.

 

Mogućnosti koje nam laser pruža u svakodnevnom radu su kirurški zahvati bez neugodnih krvarenja, brzo i bezbolno zarastanje rana, smanjena osjetljivost operiranog područja, terapija različitih promjena na sluznici, parodontološka i endodontska terapija, biostimulacija tkiva, liječenje raznih upalnih stanja i izbjeljivanje zuba. Laser koristimo kako bismo našim pacijentima osigurali brze i bezbolne zahvate bez komplikacija te kako bi ubrzali cijeljenje.

 

 

 

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija