• prim.dr.sc. Danka Mirić-Tešanić
 • (ginekolog)
Razina pomoći 4,92 (24)
Ljubaznost 5,00 (24)
Zakonitost i etičnost 5,00 (24)
Vrijeme čekanja 4,67 (24)
Osoblje 4,79 (24)

O nama

Prim.dr.sc. Danka Mirić Tešanić rođena je 21.12.1965. u Zagrebu gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju obje klasičnog smjera, a na Medicinskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1990. Još kao student aktivno je sudjelovala s radovima na kongresima studenata medicine i stomatologije.

Svoja prva znanja iz ultrazvučne dijagnostike stekla je radeći kao znanstvena novakinja u OB Sveti Duh u Klinici za ginekologiju i porodništvo. Osim znanja iz ultrazvuka, radeći i u citogenetskom laboratoriju stekla je stručno i praktično znanje i iskustvo iz medicinske genetike i citogenetike, a završila je i poslijediplomski studij iz Medicinske genetike. Specijalizirala je ginekologiju i opstetriciju za DZ Zagreb-Centar. Specijalizaciju je obavila u KB Merkur. Nakon položenog specijalističkog ispita radila je kao ginekologinja u DZ Zagreb-Centar, te nakon toga u Poliklinici za ginekologiju i porodništvo dr.sc. J. Grujić Koračin.

Daljnje usavršavanje u ultrazvučnoj dijagnostici, posebice u trodimenzionalnom (3D) i četverodimenzionalnom (4D) ultrazvuku obavila je na Universitäts-Frauenklinik u Mainzu/Njemačka, kod prof.dr.sc. Eberharda Merza, tadašnjeg predsjednika Njemačkog društva za ultrazvuk u medicini (DEGUM), i jednog od začetnika 3D ultrazvučne dijagnostike. S profesorom Merzom do danas ostvaruje vrlo uspješnu stručnu i znanstvenu suradnju.

Tijekom petogodišnjeg stručnog usavršavanja u Mainzu izradila je i magistarski rad pod naslovom: “Mogućnost probira plodova s Downovim sindromom pomoću ultrazvuka” te magistrirala 1996. godine. U Mainzu je nakon toga započela prikupljati i materijal za doktorsku disertaciju iz područja 3D ultrazvuka pod naslovom: “Određivanje volumena fetalnih pluća trodimenzionalnim ultrazvukom”. Doktorsku je disertaciju obranila 2007. godine. Rad na tu temu objavljen je u prestižnom međunarodnom ultrazvučnom časopisu Ultraschall in der Medizin (European Journal of Ultrasound in Medicine) 2011. godine pod nazivom “Fetal lung volume measurements using 3D ultrasonography”, autori Mirić Tešanić D, Merz E, Wellek S, a povodom njegova objavljivanja profesor Merz je u Njemačkoj dao intervju za njemački tisak.

Trodimenzionalnom se ultrazvučnom dijagnostikom počela baviti još 1994. godine te je prošla sve razvojne faze trodimenzionalne ultrazvučne dijagnostike od njezinih početaka pa do danas, kao i razvojne faze ultrazvučnih aparata, od početaka do današnje sofisticirane 3D/4D tehnologije inkorporirane u najsuvremenije ultrazvučne aparate. U Hrvatskoj se prva počela baviti trodimenzionalnom ultrazvučnom dijagnostikom.

Uz brojne tečajeve iz područja ultrazvučne dijagnostike koje je pohađala i završila tijekom boravka u Mainzu, dr Mirić Tešanić posjeduje i njemačku FMF licencu (FMF – Fetal Medicine Foundation – Deutschland e.V.) za probir fetalnih anomalija tijekom prvoga tromjesečja.

Za znanstveni rad iz područja 3D ultrazvučne dijagnostike objavljen 1997. godine zajedno s kolegama iz Mainza dobila je nagradu Njemačkog društva za ultrazvuk u medicini (DEGUM). Bila je i član organizacijskog odbora 1. svjetskog kontresa 3D ultrazvučne dijagnostike u ginekologiji i opstetriciji koji je održan u Mainzu 1997. godine.

Dr. Danka Mirić Tešanić jedan je od koautora u knjizi prof. E. Merza ”3-D ultrasound in obstetrics and gynecology” (izdavač Lippincot, Williams & Wilkens, SAD). Knjigu je prevela na hrvatski jezik, a objavila ju je Naklada Naprijed 1999. godine pod naslovom ”3D ultrazvuk u ginekologiji i porodništvu”.

Godine 2013. izabrana je u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika Medicinskog fakulteta u Zagrebu, u znanstvenom području biomedicine i zdravstva – polje kliničke medicinske znanosti.

Kao predavač sudjelovala je na međunarodnim (Prag, Mexico City, Mainz, Frankfurt/Main, Salzburg) i domaćim kongresima, znanstvenim skupovima i tečajevima za trajno usavršavanje liječnika. Bila je pozvani predavač na 1. kongresu 3D ultrazvuka latinoameričkih zemalja 1998. godine u Mexico Cityju.

Autorica je u brojnim znanstvenim radovima i poglavljima u stručnim knjigama. Objavljeni radovi imaju velik broj citata u svjetskoj literaturi. Od 2012. godine recenzent je u poznatom međunarodnom stručnom časopisu Archives of Gynecology and Obstetris koji je citiran u Current Contentsu.

Uz stalno stručno i znanstveno usarvšavanje intenzivno se bavi ultrazvučnom dijagnostikom, posebno 3D i 4D ultrazvučnom dijagnostikom te piše i objavljuje radove iz tog područja u vodećim svjetskim časopisima.

Članica je Njemačkog društva za ultrazvuk u medicini (DEGUM), Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju i Hrvatskog društva za perinatologiju.

D. Mirić Tešanić tečno govori njemački i engleski jezik.

Usluge

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Ugovor s osiguravajućim društvima

 • Croatia
 • Grawe
 • Triglav
 • Uniqua
 • Wiener
 • Basler

Načini plaćanja

 • Premium
 • Diners
 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 2.8.2023. u 18:43 SATI
 • Korisnik: korisnik56426
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Dr. Mirić Tešanić je temeljita, stručna i nadasve ljubazna i topla. Jako je pristupačna i uvijek je dostupna za bilo kakva pitanja, sve uvijek temeljito objasni. Otkako dolazim k njoj više nije tlaka ići doktoru, topla preporuka!

 • 29.5.2023. u 20:21 SATI
 • Korisnik: korisnik38387
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Za doktoricu nemam dovoljno riječi hvale kojima bi se njen rad opisao. Predivna, draga, ljubazna a s druge strane profesionalna doktorica koja stručno i temeljito radi svoj posao. Za doktoricu si prvenstveno čovjek a ne pacijent. Vodila sam trudnoću kod doktorice i svaki segment je profesionalno odrađen. Doktorica jako lijepo objasni sve što vas zanima. Moje iskrene preporuke od srca. Sestra Mirela isto tako predivna! Mene su osvojile svojim radom i uvijek ću im se vratiti.

 • 17.5.2023. u 15:42 SATI
 • Korisnik: korisnik55370
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Divna, profesionalna i vrlo ozbiljna doktorica te topla osoba, preporučila bih je svakome. Svojim profesionalnim stavom pomogla mi je da na vrijeme preveniram mogući karcinom.

 • 17.1.2023. u 8:28 SATI
 • Korisnik: korisnik53402
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Vrlo temeljita i etična doktorica, odvojit će vremena koliko treba za pacijenta. Dostupna i topla. Kod nje sam vodila sve tri trudnoće, i dalje dolazim kao pacijentica na redovite preglede. Sestra je isto ljubazna i draga. S.H.

 • 17.12.2021. u 16:54 SATI
 • Korisnik: korisnik47292
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktorica je stručna i temeljita. Uvijek dostupna i spremna pomoci. Godinama sam kod nje kao pacijentica i imam samo rijeci hvale. Ne znam da li sam ikad susrela lijecnika koji je na njenoj razini kao strucnjak i kao covjek.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prim.dr.sc. Danka Mirić-Tešanić

(ginekolog)