• prof.dr.sc. Andrea Cvitković-Roić
 • (pedijatar)
Razina pomoći 5,00 (13)
Ljubaznost 5,00 (13)
Zakonitost i etičnost 5,00 (13)
Vrijeme čekanja 5,00 (13)
Osoblje 5,00 (12)

O nama

prof. dr. sc. Andrea Cvitković Roić dr. med.
spec. pedijatar, uži spec. pedijatrijske nefrologije
Voditeljica – Nefrologija i urologija

Najuža područja interesa

- Anomalije mokraćnog sustava
- Neurogeni mokraćni mjehur i spina bifida
- Poremećaji mokrenja u djece
- UZV kontrastna cistografija (CEVUS)
- Urodinamska dijagnostika
- Prenatalne konzultacije trudnica

Završila je Medicinski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Specijalizaciju iz pedijatrije završila je u Klinici za dječje bolesti Zagreb gdje je i radila sve do odlaska u Polikliniku Helena 2005. godine. Zadnju godinu bila je i voditeljica Odjela za nefrologiju, toksikologiju i kliničku farmakologiju. Još tijekom specijalizacije počela se intenzivno baviti ultrazvučnom i urodinamskom dijagnostikom, te se educirala u najboljim svjetskim centrima iz područja neurogenog mokraćnog mjehura i spine bifide.

Osnovala je prvi Kabinet za urodinamiku u Klinici za dječje bolesti Zagreb te započela prva u Hrvatskoj biofeedback terapiju kod poremećaja mokrenja u djece. Od 2006. godine se zajedno sa svojim timom intenzivno zalaže za nekorištenje ionizirajućeg zračenja u pedijatrijskoj nefrologiji, autor je brojnih radova i predavanja o “Image gently” pristupu u djece te je prva u Hrvatskoj uvela ultrazvučnu kontrastnu cistografiju (ceVUS) u dijagnostiku vezikoureteralnog refluksa. Sudjeluje u poslijediplomskoj nastavi na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Rijeci te u dodiplomskoj nastavi na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, Medicinskom fakultetu i Rijeci i Medicinskom fakultetu u Osijeku gdje je i redovni profesor.

Zajedno sa svojim timom Poliklinike Helena organizator je tečajeva iz pedijatrijskog ultrazvuka i ultrazvučne kontrastne cistografije na kojima se educiraju stručnjaci iz cijele regije. Dopredsjednica je Hrvatskog društva za pedijatrijsku nefrologiju, voditelj je Radne skupine za poremećaje mokrenja i neurogeni mokraćni mjehur, član Upravnog odbora Hrvatskog društva za ultrazvuk u medicini i biologiji i članica Hrvatskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju, International Pediatric Nephrology Association, International Children’s Continence Society i European Society of Pediatric Nephrology. Pozvani je predavač na brojnim stručnim, znanstvenim skupovima i tečajevima u Hrvatskoj i inozemstvu.
 
 

Poliklinika za dječje bolesti Helena - centar izvrsnosti u dijagnostici i liječenju djece

Poliklinika za dječje bolesti Helena  najveća je privatna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj i cijeloj regiji specijalizirana u raznim djelatnostima pedijatrijske medicine. Visoka razina stručnosti i kontinuirana edukacija naših medicinskih djelatnika, individualizirani pristup svakom pacijentu i kliničkoj situaciji garancija su vrhunske zdravstvene skrbi u svim područjima zdravstvene zaštite malih pacijenata: prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije. 

Poliklinika za dječje bolesti Helena, utemeljena 2005. godine, pedijatrijska je poliklinička zdravstvena ustanova koja je svojom djelatnošću usmjerena zdravstvenoj skrbi djece i mladih. Uz preventivnu i kurativnu zdravstvenu skrb, sustavno se provode i dijagnostički i rehabilitacijski postupci te se na taj način objedinjuje cjelovita zdravstvena skrb malih pacijenata, prema načelima moderne europske pedijatrijske medicine. Prostori poliklinike uređeni su poput igraonice i opremljeni najmodernijim medicinskim uređajima namijenjenim djeci. Ključ uspjeha baziran je na stalnoj edukaciji osoblja, dostupnosti pacijentima te na kompletnoj i brzoj usluzi na jednom mjestu.

Od srpnja 2017. godine poliklinika se nalazi na novoj lokaciji, u Ulici kneza Branimira u Zagrebu, u novom moderniziranom prostoru. Zahvaljujući EU projektu, u cijelosti je adaptirana stara upravna zgrada zagrebačke «Uljare» izgrađena 1912. godine prema projektu Vjekoslava Heinzela. Novi, značajno prošireni, prostorni kapaciteti poliklinike potpuno su prilagođeni dječjoj dobi te su dodatno opremljeni zahvaljujući sredstvima EU fondova, čime je omogućeno i kadrovsko ekipiranje raznim subspecijalnostima pedijatrijske medicine te opremanje najsuvremenijim dijagnostičkim, terapijskim kao i rehabilitacijskim medicinskim uređajima.

U kolovozu 2023. godine, na lokaciji Ljudevita Posavskog 31 u Zagrebu, Poliklinika Helena otvorila je vrata još jednoj usko specijaliziranoj podružnici s iskusnim stručnjacima okupljenim u Centru za neuropedijatriju, rehabilitaciju i ranu intervenciju. Centar na novoj lokaciji prostorno je i ambijentalno prilagođen specifičnim potrebama ovih djelatnosti i opremljen je najsuvremenijom visokosofisticiranom medicinskom opremom zahvaljujući sredstvima novog EU projekta.

Više o Poliklinici za dječje bolesti Helena na linku: https://poliklinika-helena.hr/

Ugovor s HZZO

 • Postoji

Iskustva drugih

 • 6.7.2022. u 12:38 SATI
 • Korisnik: korisnik50273
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Strpljiva, temeljita i posvećena doktorica. Ima ono nešto što mislim da je jako važno u komunikaciji sa djetetom, a to je pozornost, komunikacija i suosjećanje. Nema jednostran pristup i na organizam gleda kao na cjelinu, tj, traži kompletna dugoročna riješenja!

 • 1.12.2021. u 15:49 SATI
 • Korisnik: korisnik456389
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Prekrasna liječnica, stručna, ljubazna, s toplim pristupom prema djeci i roditeljima, baš kao i osoblje u poliklinici HELENA.

 • 1.12.2021. u 9:31 SATI
 • Korisnik: korisnik413897
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Predivna vrhunska liječnica koja je iz prve dijagnosticirala problem kod naše djevojčice nakon krivih i površnih dijagnoza. Liječnica za koju se vidi da joj je to poziv, a ne posao. Zahvaljujući njoj riješili smo zdravstvene smjetnje našeg djeteta. Neizmjerno zahvalni.

 • 19.1.2021. u 12:22 SATI
 • Korisnik: korisnik41591
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Oduševljena doktoricom, toliko topla i draga osoba,sve lijepo objasni. Dijete i ja smo se osjećali kao doma. Sve pohvale i preporuke za cijelu polikliniku.

 • 8.1.2021. u 11:01 SATI
 • Korisnik: korisnik41425
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Doktorica Cvitković je toliko bila uslužna, spustila se na nivo djeteta i toliko je zaintrigirala da je mojoj kceri bez problema obavila pregled. Izrazito pristupačna i divna s djecom, pametna, mirna. Moje dijete je obožava i nema šanse da bi je promijenila. Ljubav i empatiju koju sam vidjela kod doktorice nisam davno nigdje srela ...

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

prof.dr.sc. Andrea Cvitković-Roić

(pedijatar)