Prozirni aparatić za zube: Nevidljiva metoda za savršen osmijeh

dr. Ante Stjepan Vidović, stomatolog
Prozirni aparatić za zube: Nevidljiva metoda za savršen osmijeh

Niste zadovoljni položajem svojih zubi? Često skrivate osmijeh zbog toga ili osjećate manjak samopouzdanja? Uz Invisalign prozirni aparatić i vi možete imati prekrasan osmijeh o kakvom ste oduvijek sanjali!

Nekada je metalni aparatić za zube bio jedini način za ispravljanje zuba, a iako učinkovit, on je poprilično vidljiv, što nekima može predstavljati nelagodu. Srećom, danas postoji suptilniji način za ispravljanje zuba – prozirni aparatić za zube Invisalign.

U nastavku vam donosimo sve prednosti Invisalign aparatića za zube koji će vam pružiti osmijeh kakav ste oduvijek željeli.

Invisalign aparatić za zube praktički je nevidljiv

Tradicionalni metalni aparatići za zube učinkoviti su u ravnanju zubi, ali znaju previše dolaziti do izražaja. Metalni osmijeh, primjerice, može smetati djeci u osjetljivoj tinejdžerskoj dobi jer se može percipirati kao „štreberski izgled“, ali i odraslim osobama u profesionalnim okruženjima.

Uz Invisalign, većina ljudi neće niti primijetiti da nosite aparatić za zube jer je izrađen od visokokvalitetnih prozirnih materijala. S njime možete uživati u svojoj dnevnoj rutini bez razmišljanja o tome hoće li netko primijetiti vaš aparatić kada se nasmijete.

Uz prozirni aparatić za zube nema iznenađenja

Uz Invisalign aparatić za zube znate što dobivate od samog početka. Stomatolog i ortodont s vama planiraju plan ravnanja zubi koji je ipak nešto predvidljiviji nego što je to slučaj s metalnim aparatićima. 

Moderna tehnologija i napredak u ortodontskoj industriji omogućili su predviđanje stvarnog vremena ravnanja zubi, a već i prije nošenja prozirnog aparatića moći ćete vidjeti kako će na kraju izgledati vaš osmijeh.

Invisalign aparatić za zube može se skinuti

Jednom kada vam ortodont stavi metalni aparatić, nećete ga sami moći skidati. Stoga, ako preferirate aparatić kojeg možete skinuti prema potrebi te tako imati više kontrole nad njegovim nošenjem, tada je Invisalign aparatić pravi odabir za vas.

Invisalign terapija sastoji se od niza prozirnih udlaga koje su mobilne te se mogu ukloniti prilikom jela i u drugim situacijama kada je to neophodno. 

Prozirni aparatić za zube lakše se čisti

Kada su u pitanju metalni aparatići za zube, hrana može zapeti između žica i bravica aparatića, što pak može uzrokovati frustracije kod onih koji ih nose. Ako se ne očisti pravilno i na vrijeme, hrana koja je ostala u metalnom aparatiću može uzrokovati loš zadah, a također je i dobra podloga za razvoj bakterija koje mogu uzrokovati bolesti zuba i desni.

S druge strane, prozirni aparatić za zube može se skinuti kada god vi to želite pa je održavanje oralne higijene puno lakše. Također, Invisalign aparatić možete očistiti u cijelosti, čime sprječavate probleme usne šupljine.

Nošenje Invisalign aparatića za zube manje je bolno

Postavljanje metalnih aparatića i zatezanje žica često uzrokuje bolove. Moguće je i pucanje žica koje tada uzrokuju krvarenje desni. Invisalign aparatić za zube ne zateže se, nema žica, a površina mu je vrlo glatka tako da se nećete susretati s problemima koji se javljaju kod tradicionalnih aparatića.

Ravnanje zuba prozirnim aparatićem za zube traje kraće

Uz metalne aparatiće ide i višegodišnja obveza nošenja, kao i česte posjete ortodontu radi zatezanja i održavanja aparatića te eventualne zamjene oštećenih dijelova. S druge strane, prozirni aparatić za zube Invisalign nudi brži plan liječenja nego što je to slučaj s tradicionalnim aparatićima. Rezultati se mogu vidjeti već kroz nekoliko tjedana, a liječenje u prosjeku traje od šest do 18 mjeseci.

Besplatne stručne konzultacije za Invisalign u Videntis Dental centru

Zbog svih navedenih prednosti, sve veći broj naših pacijenata odlučuje se upravo na Invisalign prozirni aparatić. Ako biste i vi željeli savršen osmijeh uz ugodno nošenje aparatića, ne ustručavajte se kontaktirati nas. U Videntis Dental centru dobit ćete individualizirani plan liječenja i osmijeh kakav ste oduvijek željeli!

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija