Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Džepina pruža 10% popusta na pregled te na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Korekcija opuštene kože i adipoziteta abdomena

  • Objavljen: 27. Veljača, 2019
27777_abdominoplastika.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O ZAHVATU

Višak kože i masnog tkiva u području trbuha često se javljaju nakon trudnoće ili mogu biti posljedica značajnijeg gubitka tjelesne težine. Abdominoplastika je operacija kojom se odstranjuje višak kože i masnog tkiva tbuha, te se ponekad rekonstuiraju oslabljeni ili razdvojeni mišići trbušne stijenke.

POSTUPAK PRIJE OPERACIJE

Prije operativnog zahvata potrebno je učiniti određene pretrage krvi, EKG, i ponekad Rentgen pluća. Koji točno pretrage je potrebno učiniti doznat ćete nakon razgovora s liječnikom.

ANESTEZIJA

Ovaj zahvat se izvodi u općoj anesteziji.

OPERACIJA

Kod osoba kod kojih je višak tkiva manjeg opsega i smješten u donjem dijelu trbuha ispod pupka ponekad je korekciju moguće učiniti manjim operativnim zahvatom takozvanom „miniabdominoplastikom“. Kod ove operacije učini s kraći horizontalni rez u donjem dijelu trbuha te se na taj način može odstraniti višak kože i masnoh tkiva. U većem broju slučajeva radi se kompletna abdominoplastika kada je potreban dugi lučno postavljeni rez u donjem dijelu trbuha. Koža i masno tkivo se odigne i višak tkiva se ostrani. Kod ove operacije je potrebno postavljanje pupka u novi položaj. Ukoliko postoji oslabljena muskulatura ona se ušije u središnjoj liniji. Ova operaija se često kombinira s liposukcijom kako bi se poboljšala kontura trbušne stijenke.

POSTUPAK POSLIJE OPERACIJE

Dan nakon operacije odstrane se plastične cjevčice koje su služile za drenažu. Poseban steznik je potrebno nositi 4-6 tjedana nakon operacije. Brzina oporavka ovisit će o opsegu operacije.

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Donji Grad /
  • Džepina Medical Group /
  • Prilaz Gjure Deželića 56
  • Telefon: 01/230-4532
  • e-pošta: info at dzepina dot hr
  • komentara: 40,
  • ukupno ocjena: 114
4,59
Pogledajte sve objavljene članke