• dr. sc. Matija Žutelija Fattorini
 • (fizijatar)
Razina pomoći 4,72 (18)
Ljubaznost 4,78 (18)
Zakonitost i etičnost 4,78 (18)
Vrijeme čekanja 4,50 (18)
Osoblje 4,72 (18)

O nama

Volimo djecu. I dugi niz godina brinemo o njihovom zdravlju. Mislimo da su pažljiv pristup, posvećenost i timski rad kotačići uspješnog liječenja djece i mladih.
Razgovaramo s vama. Kroz igru vježbamo s vašom djecom. Tu smo da uz svoje znanje pružimo razumijevanje i potporu u svakom dijelu oporavka.
Primijetili ste da nešto nije kako treba u djetetovom držanju ili načinu na koji se kreće. Možda nešto sasvim sitno. Drži glavicu nakrivljeno? Koracima nedostaje sigurnosti? Ručice su stalno zatvorene? Mi takva odstupanja stavljamo u širu sliku. Uzimamo u obzir što ona znače za djetetov razvoj. Rana dijagnoza i ispravna terapija uvelike doprinose boljem rezultatu liječenja.
Pregled liječnika fizijatra služi za procjenu kretanja i držanja vašeg djeteta. Prepoznajemo probleme u mišićnom, koštanom i zglobnom sustavu te kako oni utječu na djetetov rast i razvoj.
Na zdravlje vašeg djeteta utječu brojni čimbenici. Zato koristimo niz specifičnih terapija i metoda da poboljšamo njegov pokret i držanje.

O DOKTORICI

Obrazovanje

Doktorat znanosti iz područja biomedicine i zdravstva
Kliničke medicinske znanosti, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2017.
Doktorska disertacija: Analiza degeneracije diska magnetskom rezonancijom u adolescenata s idiopatskom skoliozom – moguća povezanost s bolnom kralješnicom
Znanstveni poslijediplomski studij
Biomedicina i zdravstvo
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015.
Stručni poslijediplomski studij
Fizikalna medicina i rehabilitacija
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004.
Specijalizacija
Fizikalna medicina i rehabilitacija
Klinički bolnički centar Zagreb, 2004.
Stažiranje
Klinika za dječje bolesti, Zagreb, 1998.
Medicinski fakultet
Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, 1997.

Radno iskustvo

Matija Žutelija Fattorini je fizijatrica posvećena isključivo radu s djecom i adolescentima. Nakon završene specijalizacije 14 godina je radila u Klinici za dječje bolesti, u Klaićevoj bolnici, kao voditelj Poliklinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Dodatno se educirala u ranom prepoznavanju i odgovarajućoj terapiji neuromotornih odstupanja kod beba i djece. Kao dio tima dječje ortopedije Klaićeve bolnice, nakon studijskog boravka u američkoj Cincinnati Children’s klinici počinje s dijagnostikom i liječenjem sportskih ozljeda djece i adolescenata.

Posebno je zainteresirana za deformitete kralježnice, adolescentnu idiopatsku skoliozu. To je bila tema njenog znanstvenog istraživačkog rada, kao i njene doktorske disertacije. U svakodnevnom kliničkom radu stekla je veliko iskustvo u liječenju križobolje i kliničkom značenju degeneracije diska kod adolescenata.

Tijekom rada u Klinici sudjelovala je u edukaciji mladih liječnika, budućih pedijatara, kao i na edukaciji prvostupnika fizioterapije. Predaje kolegij Rehabilitacija na Sveučilišnom diplomskom studiju sestrinstva, pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Stručno usavršavanje

2003.
Međunarodni temeljni tečaj neurorazvojne terapije (NDT – Bobath)
2005. i 2006.
Spontano generirani pokreti u procjeni funkcije poremećaja središnjeg živčanog sustava, profesor Mijna Hadders-Algra, Groningen, Nizozemska
2006.
Studijski boravak u trajanju od 2 mjeseca, Cincinnati Children’s, SAD. Prisustvovanje radu u poljima neurološke i sportske rehabilitacije, rehabilitacija porođajne ozljede plexus brachialisa i rehabilitacija djeca sa spinom bifidom.
2006.
Cleveland Clinic, SAD, sportska rehabilitacija.
2006.
Baby Bobath tečaj neurorazvojne terapije (NDT – Bobath)
2013.
Neurological examination of the newborn and young infant according to Vojta
2015.
Minimalna neurološka disfunkcija, neurološki pregled djeteta iza četvrte godine života (Hadders Algra/modificirani Touwen)
2016.
Motorički profil dojenčeta, profesor Mijna Hadders Algra, Groningen, Nizozemska
2018.
Society for Scoliosis Orthopaedic & Rehabilitation Treatment (SOSORT) Pre-Course
Nove spoznaje o konzervativnom liječenju skolioze.

Nedavno održana predavanja

Travanj/2018.
SOSORT 13th Annual Meeting & Course: Association of disc degeneration on magnetic resonance imaging with back pain among adolescent idiopathic scoliosis patients
Studeni/2017.
Edukacijski tečaj, Razvojni poremećaj zgloba kuka: Motorički razvoj dojenčeta
Listopad/2017.
Hrvatsko društvo za dječju ortopediju, Novosti u dječjoj traumatologiji i liječenje posljedica ozljeđivanja djece i adolescenata;  slobodne teme: Analiza degeneracije diska magnetskom rezonancijom u adolescenata s idiopatskom skoliozom – moguća povezanost s bolnom kralješnicom
Ožujak/2017.
Četvrti simpozij Hrvatske udruge patronažnih sestara (HUPS): Rano prepoznavanje hipo i hipertonusa
Veljača/2017. i 2016.
Multidisciplinarni tečaj, Spinalni defekti razvoja neuralne cijevi: Principi rehabilitacije kod bolesnika sa spinom bifidom
Studeni/2015.
Simpozij s međunarodnim sudjelovanjem, Neoperacijsko liječenje skolioza i kifoza: Principi Vojta terapije kod neoperacijskog liječenja adolescentne idiopatske skolioze.

Znanstveni radovi

Zutelija Fattorini M, Gagro A,Dapic T, Krakar G, Marjanovic. J. Neurogenic muscle hypertrophy in a 12-year-old girl. Brain Dev 2017;39:89-92.

Pasini AM, Gagro A, Roic G, Vrdoljak O, Lujić L, Zutelija-Fattorini M. Ataxia. Teleangiectasia and Juvenile Idiopathic Arthritis. Pediatrics 2017 Feb;139(2).

Milicic G, Krolo I, Anticevic D, Roic G, Zadravec D, Bojic D, Fattorini MZ, Bumci I.
Causal connection of non-specific low back pain and disc degeneration in children with transitional vertebra and/or Spina bifida occulta: role of magnetic resonance – prospective study. Coll Antropol 2006;30:55-8.

Dawidowsky B, Žutelija-Fattorini M, Klobucar A, Striber N, Dawidowsky K. Uspješno liječenje strabizma u djeteta s Moebiusovim sindromom. Pediatr Croat 2017;61:192-6.

Ugovor s HZZO

 • Ne Postoji

Ugovor s osiguravajućim društvima

 • Croatia
 • Uniqua

Načini plaćanja

 • Maestro
 • Mastercard
 • Visa

Iskustva drugih

 • 26.8.2023. u 11:35 SATI
 • Korisnik: korisnik51219
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izvrsna liječnica. Strpljiva, pedantna i profesionalna. Veliko bravo za nju i terapeuticu Maju. Svaka čast!

 • 10.8.2023. u 18:50 SATI
 • Korisnik: korisnik56522
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Moja curica je pacijentica kod doktorice Žutelije i prezadovoljna sam s doktoricom. Uvijek sasluša i pomogne i malo je takvih. Puno ali stvarno puno nam je pomogla. Dr. Žutelija je izvrstan doktor i stručnjak. Uvijek spremna izaci u susret, dati kvalitetan savjet i detaljne upute kako postići cilj da dijete napreduje kako bi i trebalo za svoj uzrast.

 • 1.9.2022. u 9:50 SATI
 • Korisnik: korisnik50892
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Izrazito je profesionalna, uvijek spremna saslušati i pomoći svojim malim pacijentima. Jako dobra, pozitivna, stručna doktorica, predana svom poslu. Izvrsna liječnica!

 • 13.4.2022. u 9:05 SATI
 • Korisnik: korisnik49185
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

Naš osobni dojam je da te ne gleda kroz novac (za razliku od mnogih privatnika), vec kao pacijenta ( osobu ) koja je tu zbog potrebne pomoci , a koju je ona spremna dati. Napredak djeteta ogroman u kratkom vremenu, puno više nego je rekla da možemo očekivati! Interijer poliklinike je ugodan i opustajući.

 • 29.9.2021. u 11:49 SATI
 • Korisnik: korisnik45622
Razina pomoći
Ljubaznost
Zakonitost i etičnost
Vrijeme čekanja
Osoblje

dr. sc. Matija Žutelija Fattorini istiće se svojim znanjem, ljubaznošću, izuzetnim odnosom prema malim pacijentima.Doktorica empaticna, stručna, sluša što je najbitnije i nema da joj je dijete samo broj na papiru kao kod mnogih drugih doktora. Donosi osjećaj sigurnosti svaki put kad dođemo.

Učitaj još komentara

Doktori medicine

Doktori stomatologije

Bjelovarsko-bilogorska županija

Brodsko-posavska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Grad Zagreb

Istarska županija

Karlovačka županija

Koprivničko-križevačka županija

Krapinsko-zagorska županija

Ličko-senjska županija

Međimurska županija

Nepoznato

Osječko-baranjska županija

Požeško-slavonska županija

Primorsko-goranska županija

Šibensko-kninska županija

Sisačko-moslavačka županija

Splitsko-dalmatinska županija

Varaždinska županija

Virovitičko-podravska županija

Vukovarsko-srijemska županija

Zadarska županija

Zagrebačka županija

dr. sc. Matija Žutelija Fattorini

(fizijatar)