Zanima Vas tko su najbolji doktori i stomatolozi u Hrvatskoj?

Pogledajte što ljudi misle o njima i iskoristite te informacije za dobrobit Vašeg zdravlja. Pomozite drugim ljudima tako što ćete ostaviti komentare i ocjene!

Doktor Džepina pruža 10% popusta na pregled te na potrebnu uslugu novom pacijentu koji se ovdje prijavi.
PRIJAVITE SE OVDJE!

Korekcija opuštene kože i muskulature lica i vrata

  • Objavljen: 05. Ožujak, 2019
7245_MAIN-Siobhan-Wykes.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O ZAHVATU

Operacija face lift jedan je od sinonima za estetsku kirurgiju.

Starenje ljudskog lica neizbježan je proces u kojem sudjeluje sila gravitacije naše planete kao i prirodni mehanizmi starenja u ljudskim stanicama. FACE LIFTING tj. zatezanje kože lica i vrata spada među zahvate rejuvenacije i osvježenja izgleda lica i vrata. Pažljivim kirurškim pristupom i modernom tehnologijom omogućava se uklanjanje suvišne, viseće kože lica i vrata, te podbradka kao i eliminacija bora. Istovremeno, koristeći tzv. SMAS tehniku reponira se muskulatura lica i vrata u svoj prijašnji položaj. Postignuti rezultati dramatično osvježuju i pomlađuju izgled, ali uvijek u prirodnim granicama i bez ikakvog izgleda maske.

POSTUPAK PRIJE OPERACIJE

Nakon pregleda kirurga, potrebno je obaviti laboratorijsku obradu kako bi anesteziolog dobio uvid u zdravstveno stanje pacijenta. U slučaju da pijete aspirin ili neke druge preparate koji otežavaju zgrušavanje krvi, potrebno je prekinuti sa takvom terapijom bar dva tjedna prije operacije, a ako ste pušač poželjno je prekinuti pušenje isto tako nekoliko tjedana prije zahvata. O svim ostalim detaljima pripreme detaljno će vas informirati naše osoblje.

ANESTEZIJA

Face lifting u potpunosti je bezbolan zahvat , te nema nikakvih bolova niti nakon operacije. Sama operacija može se izvoditi u općoj anesteziji, kao i u lokalno – potenciranoj o čemu, uz dogovor i poštivanje pacijentovih želja, odlučuje specijalist anesteziolog.

OPERACIJA

Prije samog zahvata, obavi se preoperativno slikanje te pažljivo planiranje. U našoj ustanovi koristimo SMAS tehniku FACE LIFTINGA pri čemu se, uz uklanjanje suviška kože , reponira i muskulatura lica dajući tako potpuno prirodan izgled, kao i dugotrajan rezultat. Operativni zahvat traje oko 2 i pol do 3 sata, te je pacijent odmah po završetku zahvata budan, bez ikakvih bolova ili neugodnosti.

POSTUPAK POSLIJE OPERACIJE

Nakon obavljenog zahvata ostaje se kod nas na Poliklinici nekoliko sati kako bi se pacijent u potpunosti razbudio i oporavio te tada, uz pratnju, može se vratiti kući, ili u svoj smještaj. Oko lica te ispod vrata nosi se specijalni kompresivni zavoj koji se skida za 24 sata, kada se obavi i prvo previjanje.

Osnovni oporavak traje oko 10 – 12 dana nakon čega se većina pacijenata vraća svojim svakodnevnim aktivnostima.

 

 

O autoru članka

  • Grad Zagreb /
  • Donji Grad /
  • Džepina Medical Group /
  • Prilaz Gjure Deželića 56
  • Telefon: 01/230-4532
  • e-pošta: info at dzepina dot hr
  • komentara: 40,
  • ukupno ocjena: 114
4,59
Pogledajte sve objavljene članke